Vad är Teen Read Week?

Teen Read Week är ett veckolångt firande av tonåringar och läsning. Evenemanget grundades av Young Adult Library Services Association (YALSA) 1998. Teen Read Week observeras varje år under den tredje veckan i oktober. I sju dagar, intensifierar biblioteket sina ansträngningar för att uppmuntra tonåringar att läsa för nöjes skull. Läsning för rekreation ökar provresultat och lägger grunden för framtida framgångar som vuxen.

Bibliotekstjänster händelser schema för att hedra Teen Read Week. Bibliotekarier som arbetar med tonåringar planera olika aktiviteter i hopp om att uppmuntra unga att plocka upp en bok för skojs skull. Aktiviteter kan vara allt från enkla program för att utveckla händelser featuring speciella gäster och förfriskningar.

Vissa bibliotek värd ett öppet hus för tonåringar under Teen Read Week. Under ett öppet hus, får de unga vuxna bibliotekarien talar om tjänster för tonåringar, kommande tonåring program, och insamlingen inrymt i tonåring avdelning. Ofta kommer biblioteket tjäna förfriskningar och ge bort dörr priser. Andra bibliotek kan använda Teen Read Week som en möjlighet att bilda en tonåring rådgivande styrelse består av Teen volontärer. Tonåringarna advisory board hjälper bibliotekarien utveckla programmet idéer, förbättringar brainstorma inom tonåring avdelning, och föreslå nya material att lägga till i biblioteket. En annan möjlig verksamhet för Teen Read Week även att tillhandahålla en lock-in på biblioteket. Tonåringar övernatta i biblioteket spela spel, läsa, titta på filmer och äta mellanmål. Bibliotekarien och annan bibliotekspersonal övervaka tonåren hela natten och servera dem frukost på morgonen.

Anime filmfestivaler är andra populära evenemang under Teen Read Week. Många tonåringar gillar att titta på japansk animation kallas anime. Bibliotek utnyttja denna besatthet med anime på ett webbhotell filmfestivaler featuring karikatyrerna. Bibliotekarien kommer också att använda denna möjlighet att booktalk olika manga, eller japanska serier, att biblioteket har tillgång till kassan.

Om budgeten tillåter, kan en del bibliotek väljer att bjuda in en populär författare till biblioteket . Författare som skriver böcker för tonåringar kan göra ett offentligt framträdande på biblioteket, läser val från sitt arbete, svarar på frågor från tonåren, och talar om skrivprocessen. På Sammanfattningsvis kan biblioteket erbjuda författarens bok som en dörr pris till en av de tonåringar i publiken. Detta är ett bra sätt att uppmuntra tonåringar att läsa för nöjes skull under Teen Read Week.

Teen hantverk och nätter spel är två andra alternativ för bibliotek som vill locka fler tonåringar i sina dörrar. Många tonåringar älskar att skapa konst, sticka, rita, eller göra andra typer av hantverk. Som älskar att spela videospel kommer till biblioteket om den ger dem spelmöjligheter gratis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.