Vad är "Slitage"?

Slitage är en allmän term som kan användas för att beskriva vad som händer med ett objekt eller en tillgång när det används på rätt sätt. Om en pjäs av egendom, som en MP3-spelare köps in, kommer det förmodligen genomgå några avskrivningar som det blir används för avsett ändamål, hörlurar ser inte så perfekt och knapparna har bleknat något. Företag kan spendera mycket tid åt att ta reda på hur det ska se ut efter de används och vad de kan se ut när de missbrukas, för att avgöra när man ska hedra garantier på försändelserna. alltså slitage kan huvudsakligen definieras som en gradvis avskrivning av något när det används under normala förhållanden. Det vore bra om sådana definitioner alltid lätt att förstå, eftersom det kan finnas skillnader i hur människor använder ex. Begreppet är ofta föregås av modifier, "normala". Normalt slitage kan vara annorlunda än den faktiska legitim användning av en produkt. Till exempel kan en familj har en telefon, och om någon är alltid på telefonen, kunde det ha minskats eller utsliten mer på kortare tid. Detta skulle kunna se ut missbruk av läkemedlet, även om ingen har missbrukat telefonen. Det är helt enkelt fått större utsträckning än väntat under en kortare tidsperiod. Förutom denna term används för att beskriva produkter, och att avgöra när vi ska hedra garantier, har en gemensam användning i hyresvärd /hyresgäst situationer. När hyresgäster flytta in i lägenheter, hus eller liknande, kan det vara staten, land eller län regler som strikt definiera vad som utgör slitage. Tyvärr kan varken hyresvärdar eller hyresgäster alltid fullständig information om reglerna, och detta kan leda till hyresgäster forking över sina insättningar när de lämnar plats för att fixa saker som faller under normala avskrivningsregler. Det finns några saker som kan omfattas av normalt slitage i lägenheterna. Mattor kan få gamla eller blekta från saker som ljus, vilket inte är hyresgästens fel. En stor fläck på mattan i allmänhet är dock. Målarfärg kan också bli gammal snabbt, inom några år. Förutsatt att hyresgästen rengör väggar, kan de inte är ansvariga för ommålning avgifter, särskilt om de har ockuperat en fastighet i flera år. Det är viktigt att notera att varje regering (lokal eller land) kan avgöra vad som är acceptabelt avskrivningar under normala omständigheter. Många regeringar har hyresgästen rätt broschyrer som kan hjälpa människor att förstå saker som de kan vara ansvariga och de saker som de inte är. Dessa är varierande, men att få en sådan publikation är en utmärkt idé.

Hyresgästföreningen notera eventuella redan befintliga skador innan de flyttar till uthyrning enheter, så de kan inte hållas ansvarig för det senare. En redan gammal matta med fläckar på det kommer inte att omfattas av samma slitage regler som en helt ny. Notera alla skador eller risk för skador till följd av normal användning hjälper hyresgäster spara sina insättningar när de går.

Andra typer av hyresgäster kan behöva förstå vad som utgör normalt slitage också. Personer som leasar bilar kan behöva veta vad som definieras som normal avskrivning. Avskrivningar är också ett övervägande när folk säljer bilar. Om en bil ser äldre än den borde på grund av för mycket användning som överstiger normal användning, kan devalvera bilen.

I huvudsak, slitage kan olika definitioner. Man talar ofta om vad som händer när objekt eller egendom används på rätt sätt. Det här är helt annorlunda än när objekt används utanför de rekommendationer som föreslagits av en tillverkare eller när de används under omständigheter som inte tillåter en ägare till egendomen i hyra /leasing scenarier. Större än väntat värdeminskning kan också påverka värdet av poster när de är sålda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.