Vad är Problem Spelningar?

långt ifrån spelar med dödlig brister, som man kunde föreställa sig från namnet, problemet spelar verkligen spelar som är utformade för att konfrontera betraktaren med moderna sociala problem. Normalt är temat för pjäsen socialt relevanta, och karaktärerna itu med frågan på olika sätt, presentera tittare med olika synsätt och åsikter. Efter att ha sett ett problem att spela, ska man vara fyllda med intresse för ämnet till hands, och förhoppningsvis inspireras till att införa sociala förändringar.

Begreppet spelar Problemet uppstod i den 19: e århundradet, som en del av ett övergripande rörelse som kallas realismen. Före den 19: e århundradet, vände sig många människor till konsten som ett sätt att undkomma som tillät dem att titta utanför den värld de levde i. I den 19: e århundradet började dock konsten att ta en mer inåtvänd, realistiska luften, med en medveten fokus på aktuella frågor såsom de sociala orättvisor som förvärrats av industriella revolutionen.

Även om idén att skapa problem spelar populariserades i 19th century, har många verk retroaktivt kallas problemet spelar. Flera grekisk dramatiker, till exempel upp pågående sociala frågor som krig, när det gäller Lysistrate , av Aristofanes. Flera verk av Shakespeare anses också vara problem spelar, som åtgärd för åtgärd , som har mycket bibliska teman för rättvisa och sanning, eller Troilus och Cressida , som konfronterar betraktaren med otrohet, sexualitet och förräderi.

Många människor betraktar Henrik Ibsen som en mästare av problemet spela tillsammans med författare som George Bernard Shaw och några 19th century fransk dramatiker, av vilka många var också författare. Problemet spelar kan täcka ett brett spektrum av ämnen, allt från kvinnors rättigheter till girighet och ojämlikhet, och de kan berätta sina historier i en mängd olika sätt. Till exempel är det vanligt att ha en tragisk huvudperson som i slutändan blir lidande på grund av hans eller hennes vägran att möta sociala problem.

huvudsak problem spelar är en form av kommentarer till de samhällen de utförs i. Eftersom sociala problem är ofta universella olika kulturer och epoker, många människor hittar något att uppskatta i problemet spelar, oavsett om de är samtida eller inte, och så spelar brukar vara populärt i prestanda. De kan också vara svårt att se, så många människor hittar något av sig på karaktärerna, och kämpar med denna uppenbarelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.