Vad är Poe Brödrost?

The life of Edgar Allan Poe var så främmande och mörkt som de sagor han skrev, så det verkar bara lämpligt att hans liv efter detta håller mysterier också. Poe, en berömd poet och författare i den amerikanska romantisk och gotisk stil, föddes den 19 januari 1809. Ett tragiskt liv följde, sluta med hans tidiga död vid 40 års ålder den 7 oktober 1849. Inte bara var orsaken och omständigheterna kring hans död mystiska och kryptiska, men de händelser som följde är också.

1949, 100 år efter döden av flitig författare, en figur klädd i svart framträdde på Edgar Allan Poe grav i Baltimore på dagen på författarens födelsedag. Siffran döpte senare som "Poe Brödrost," tog ett glas konjak för att hedra den döde poeten, och fortsatte att skriva tre röda rosor och en halv flaska konjak om Edgar Allan Poe grav. Detta var början på en årlig tribut till Edgar Allan Poe, som har fortsatt sedan dess.

Ytterst lite är känt om identitet Poe brödrost. Siffran är manliga, klädd i svart och bär en silver-tipped sockerrör. Den Poe Brödrost visar alltid upp tidigt på morgonen av Edgar Allan Poe-årsdagen, och alltid har samma ritual. Även om detta har observerats vid ett flertal tillfällen, är Poe Brödrost sällan fotograferade, och ofta får utföra sin tribut ostörd. Förutom lämnar tre rosor och sprit, om tillfälle Poe Brödrost har slutat konstaterar att uttrycka olika känslor. Vissa har varit enkla hyllningar till Edgar Allan Poe, men år 1999 kom en noten anger att de ursprungliga Poe Brödrost gått bort året innan och att traditionen skulle fortsätta i form av "en son. " Den nya Poe Brödrost har orsakat påstående bland anhängare av evenemanget, vilket delvis beror på att noterna han lämnade under senare år uppgav kontroversiella åsikter. År 2006, på grund av dessa uttalanden, en grupp av arga fans försökte förgäves att tilltala den Poe Brödrost när han gjorde sin årliga tribut.

Kontroversen fortsätter över identiteten hos Poe Brödrost i augusti 2007, när Sam Porpora, historiker för Westminster kyrkan och begravningsplatser där Edgar Allan Poe är begravd, hävdade han att han startade Poe Brödrost traditionen 1967. Trots Sam Porpora yrkande, datum tidigast tidningen nämner Poe Brödrost till 1950 och motbevisar hans uttalande. Det Edgar Allan Poe Society avstått historikern anspråk, och lite annat sades om hans berättelse.

För de kommande två åren, närvaro vid Poe Brödrost händelsen ökade, Enligt Edgar Allan Poe Society. Samhället inte bara bevarar minnet av Edgar Allan Poe, men förfogar över flera av de gåvor som lämnats kvar av den mystiske Poe Brödrost, vars identitet förblir ett mysterium. 200-årsdagen av Edgar Allan Poe föddes präglades under 2009. Trots landmärket tillfälle gjorde Poe Brödrost inte lämna ett meddelande, men fortsatte traditionen genom att lämna tre rosor och en flaska konjak på gravplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.