Vad är New Yorker?

The New Yorker är en amerikansk tidskrift känd för sin sofistikerade ton, djupgående artiklar, värderade skönlitteratur och poesi, och dess berömda karikatyrerna. Sedan 1925, The New Yorker har publicerat arbete tusentals begåvade författare, däribland Truman Capote, John McPhee, och Susan Orlean. Även tidningen har sina rötter i och förknippas med New York City, har prenumeranter över hela landet.

1925 The New Yorker grundades av Herbert Ross, tillsammans med sin fru, Janet Grant. Ross ville skapa en mer lärd, sofistikerade tidningen än de som fanns vid den tidpunkten. Ursprungligen klassificerades tidningen som humor tidningen, men det blev snabbt en plattform för lång-form journalistik, skönlitteratur och poesi. Ross varit The New Yorker s redaktör för mer än 25 år, fram till sin död 1951. Ross efterträddes av en ännu längre fungerande redaktör, Wallace Shawn, som arbetade på tidningen från 1951 till 1987. Sedan dess har The New Yorker hade flera editors, David Remnick har haft titeln sedan 1998.

The New Yorker är känd för att köra långa journalistiska berättelser om udda och eklektisk ämnen, såsom unika personer eller platser. En av tidningens personal författare, Susan Orlean, skrev en berättelse om en man som stjäl orkidéer som utvecklades till en bestseller "kallas Orchid Thief , boken var då löst anpassats till film Anpassning . 1965, Truman Capote berömda bok, In Cold Blood , var serialiserats i The New Yorker . Tidningens artiklar och profiler kritikerrosade för deras djup och kvalitet i skrift.

Även om det inte är en av de högsta cirkulerande tidskrifter i Amerika, The New Yorker är definitivt det mest prestigefyllda. Idag finns närmare en miljon abonnenter på tidningen i hela landet, deras genomsnittliga inkomstnivå, till mer än $ 80,000 US dollar, är mycket högre än den genomsnittliga amerikanska lön. Även om de flesta läsare är i deras 40s och 50s, The New Yorker blir allt populärare bland en yngre publik som värdesätter hög kvalitet skriver och innehåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.