Vad är Marauder’s Map?

Marauder's Map är ett magiskt föremål i Harry Potter-böckerna, i form av en karta över Hogwarts som visar var alla inne i slottet, tillsammans med hemliga gångar. Med tanke på den stora omfattningen av Hogwarts, representerar kartan ganska bedrift, särskilt som vissa delar av slottet, såsom rörliga trappor, verkar ändra på infall. Kartan som ursprungligen finns i Harry Potter och fången från Azkaban och spelar en viktig roll i detta och för varje följande bok.

Harrys far, James Potter, var en av skaparna av den Marauder's Map. The Marauder's Map tycks ha inspirerats av nattliga vandringar av vänner James Potter, Sirius Black, Peter Pettigrew och Remus Lupin, en varulv, och representerar behärskar mycket avancerad magi. Klart Potter, svart och Pettigrew kan skickliga magi, eftersom de tre blev Animagi så att de kunde följa Lupin när han förvandlas till en varulv. Som Animagi var tre pojkar som kan förvandlas till olika djur, så att Lupin i hans varg gestalt inte skulle attackera dem. Den mycket olagliga och farliga handla om att bli Animagi tycks ha fungerat som en revers för pojkarna medan i skolan, och den grupp på fyra kallade sig Marauders, som gör stora mängder ofog på Hogwarts och samtidigt undersöka skola och grunder. De gav också själva smeknamn: Lupin hette Moony, eftersom hans varulv identitet, och de andra var uppkallade efter de djur de kunde omvandla till. Potter var känd som stift, Pettigrew som Wormtail och Svart som Padfoot. The Marauder's Map, liksom många magiska föremål, behåller en del av karaktären hos dess skapare. När en häxa eller trollkarl kranar kartan med en trollstav och säger "Jag svär högtidligt att jag fram till något bra," kartan aktiverar, rita en detaljerad karta över Hogwarts och utforskning lokaler för olika individer i slottet. Denna egenskap hos Marauder's Map hjälper Harry Potter undgå lärare som kan straffa honom för att vara i korridorerna efter utegångsförbud och det framgår också anomalier, som Peter Pettigrew, som förmodas vara död. När Marauder's Map har tjänat sitt syfte, en annan trollstav pekar, som åtföljs av "ont förvaltas," gör det för att återgå till sitt latenta tillstånd, vilket gör det verkar vara en skrot bit pergament. Om någon, till exempel en lärare, inte vet hur man arbetar kartan, svarar man på det sätt den finner lämpligast, förolämpande Severus Snape i en av böckerna, och möjligen berättar Fred och George hur du aktiverar det när de först upptäckta det på kontoret på Argus Filch.

Förutom att visa hemliga passager kommer Marauder's Map också visa användaren hur man kommer åt dem. En liten animation som visar vilken besvärjelse krävs för att öppna en dörr kommer att visas om användaren är i behov. The Marauder's Map tycks ha vissa brister. Det är inte, till exempel visa på rummet av krav, antagligen eftersom rummet är Unplottable, vilket betyder att det inte kan visas på en karta. Hogwarts är dock också Unplottable, så det är oklart hur Marauder har hittat en lösning på detta magiska skydd. Dessutom kan Marauder's Map skiljer inte mellan två personer av samma namn, som visar sig vara ett problem i Harry Potter och den flammande bägaren , när Bartimeus Crouch Jrär vandrande slottet, men identifieras enbart som Bartimeus Crouch, vilket leder till viss förvirring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.