Vad är "Herding Kittens"?

kattägare omedelbart kan känna igen oxymoronic del av frasen vallning kattungar , ibland tolkat som valla katter . Katter och kattungar är notoriskt svårt att tvista eller kontroll, så tanken på att valla kattungar skulle naturligtvis låta som en övning i meningslöshet. Begreppet bringa ordning ur kaos eller organisera unorganizable har jämförts med den tveksamma uppgiften att valla kattungar eller katter.

Det finns en förvånande mängd oenighet bland etymologists över ursprunget till uttrycket "som vallning kattungar. "Vissa källor anser uttrycket har sitt ursprung i IT-samhället, där det skulle anses vara svårt att organisera ett möte för enskilda programmerare och andra oberoende tänkare. Påstått, en högt uppsatt medlem i en gemenskap som anklagades för att organisera ett sådant möte av hjärnorna jämförde erfarenhet att valla kattungar och orden blev populär bland chefer och arbetsledare.

Andra menar att uttrycket kom ut 1981 med Mensa möte, där några deltagare bar hemmagjorda t-shirts med rubriken "Organisera Mensa medlemmar är som flockas kattungar (eller katter)-precis använda rätt mat. ", Eller åtminstone något om detta. Begreppet något svårt eller kaotiska likna vallning kattungar blev snabbt en populär analogi bland de insatta. Andra organisationer hävdar emellertid att de uppfann den grundläggande idén om" Organizing (namn av gruppen) är som flockas kattungar "långt innan 1981 Mensa mötet.

Uttrycket har nu blivit stenografi i näringslivet för att ta ett projekt fylld med kaos och meningslöshet. En projektledare med uppgift att ordna ett möte med chefer från hela världen kan mycket lätt jämföra det med vallning kattungar. Analogin är särskilt lämpligt när deltagarna i en organiserad händelse är notoriskt iconoclastic eller resistenta mot "Groupthink". Mycket som att besättningen kattungar i verkliga livet, håller en grupp oberoende tänkare tillsammans som en sammanhållen grupp eller hantera flera olika projekt samtidigt skulle betraktas av många som en övning i meningslöshet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.