Vad är Green World?

I sin diskussion av William Shakespeare's verk, litteraturkritiker Northrop Frye myntade uttrycket "The Green World" för att beskriva en viss miljö som återkommer hela litteraturen. I den litterära traditionen, måste en hjälte genomgå flera steg innan de kan övervinna hans eller hennes särskilda utmaningar. Ofta ett tecken försvinna in i en helt naturlig miljö, oftast en skog, för att möta inre hinder och få personlig insikt. The Green World äventyr innebär vanligen inslag av magi, övernaturliga krafter, och regerande kaos, men måste överlevde för att återställa balansen i världen.

Även i Shakespeares tid, förblev täta skogar i stort sett obegripligt och mörka platser. Heavy skogen som Schwarzwald i Europa ansågs bra ställen av rädsla och möjligen av mörk magi Ofta skulle Shakespeare som en av dessa omvälvande områden i utkanten av en storstad, så att hans karaktärer enkelt fly från en styv, lag-baserade City världen till en natur-run Världen närheten.

I Shakespeares En midsommarnattsdröm , är fyra unga tecken förnekade äktenskap de vill i staden, och fly till skogs för att gömma sig från sina familjer. Men i stället för att ge en fristad, är den gröna världen av dramat i oerhörda kaotisk omvälvning. De fyra unga älskande fastna på ytor i sagornas härskarna i skogen, och kommer inte ut förrän varje förälskar sig i rätt person, utfört av en älva charm. När de har hittat sin rätta partner, de kan undkomma skogen och övertyga deras familjer i deras rätta äktenskap.

I ett annat Shakespeares komedi, As You Like It , är den gröna världen igen används för att reda ut vem som ska gifta sig med vem. Rosalind och Celia in Forest of Arden att hitta Rosalind far, en exil hertig. Även fastnat inne i skogen, blir fyra par hopplöst intrasslad i kärlekshistorier och bara Rosalind's nivå huvud kan reda ut problemen. När detta mål är genomfört Rosalind kunna leda bolaget ur skogen och med återställa hennes far till sin rättmätiga plats The Green World ofta framställs som en modern plats, särskilt i arbetet med Shakespeare . Kvinnor tvingas fly till skogen efter den manliga sikt stad Världen hotar deras liv och levebröd. Flera kvinnor, Rosalind och Celia bland dem, in i skogen utklädda till män, men inte semester förrän de återupptar sina roller som kvinnor. I båda En midsommarnattsdröm och As You Like It , är skogen betraktas som raka motsatsen till City World, hona-orienterad istället för manliga, efter naturlagar istället av lagstiftning om människan.

Forskare tyder på att skogen är till stor del metaforiskt, och Shakespeare tycks ha lämnat ledtrådar hela hans Green World låtar som tyder på att skogen är mer än bara skog. Förutom att fylla dem med älvor och magi, flera varelser icke-inhemska europeiska skogarna visas, såsom lejon och palmer.

Den Green World är nödvändig för att balansera den vanliga världen. Medan staden Världen är strikt kontrollerat av lag, är skogen värld som styrs av totalt kaos. I hjältens resa, en person som tagits upp i stadens världen måste komma in i skogen för att få kunskap om sig själv. I Shakespeares verk, är behovet ännu tydligare, eftersom äktenskap och liv kan inte fortsätta på sin rätta banor till ytterligheterna i staden återfå balans med krafter Green World.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.