Vad är Grail Legend?

Grail legend hänvisar till flera berättelser där den heliga Graal. Man kan hänvisa till de berättelser som finns i Arthurian myter, där män kunde söka efter och hitta graalen. I andra fall Grail legenden är representativt för alla lore om ursprung och vistelseort i graalen. Det finns olika traditioner beskriver graalen och dess ursprung. Tidigast Arthurian historier beskriver graalen eller "Graal" som en sten som kan ha fallit från himlen. Efter denna sten kan man få något att äta eller dricka ett måste, eller kan få evigt liv. Stenen har också beskrivits som en maträtt eller flat tallrik. Rötterna till denna beskrivning ligger i begreppen alkemi. En vises sten skulle kunna ge en med näring och uppehålla liv. Stenen eller skålen finns i början av Grail legend konton med anor från 12 och 13-talet.

Senare räkenskaper ursprung Grail kallar det för en kopp. Det finns två möjliga källor för koppen. Det var antingen koppen Jesus drack ur vid den sista måltiden, eller om det var en kopp används för att fånga Kristi blod. Om koppen fångas Kristi blod, är det tänkt att Josef från Arimatea ursprungligen ägd koppen. Vissa versioner av graalen legenden har Joseph ger koppen till Kristus för den sista måltiden, och sedan använder det för att fånga hans blod under korsfästelsen. är beslutet av vad som utgör graalen bunden till popularitet Arthurian myter, samt, att hjälten som får sikte graalen. Den tidigare Legends skrevs av Chrétien de Troyes och Wolfram von Eschenbach och är ganska lika. Chrétien arbete Perceval är ofullbordad. Wolfram arbete Parsifal anses vara en av de bästa exemplen på tidiga germanska skrift. I båda tidiga verk, söker en man som är gift, men har aldrig fullbordade sitt äktenskap Grail. Längs sin resa till Grail möter Parsifal flera av King Arthur's riddare. I själva verket i Wolfram, nästan hälften av boken ägnas åt sökandet Sir Gawain, som aldrig får syn på graalen. Strävan efter världslig framgång jämförs med den andliga sökande.

Senare Grail legend konton ändra hjälte, och detta är viktigt eftersom det utgör den inblandning av prästerskapet i ett försök att göra böckerna mindre skandal. Skålen ändras till en bägare, och denna ökade heliga natur innebär att en gift man aldrig bör få tillgång till den, även om äktenskapet fortfarande unconsummated. Istället blir hjälten i Grail Galahad, Jungfru son Lancelot och Elaine. för renhet och jungfrulighet Galahad är detsamma som att den sista medeltida återberättelse av Grail, Thomas Mallorys Le Morte D "Arthur . Populariteten av Arthurian myter bör inte lyckas rättigheter kyrkan och Mallory fick i uppdrag att lägga moral och vända Galahad till en saintlike siffra. Om detta i sista berättade om medeltiden saknar hänvisningar till hedendom, och är i huvudsak den romerska Catholicized versionen av graalen legenden.

Vissa aspekter av graalen Legend förblir oförändrade. King Arthur provisioner sökandet efter Graalen som visar sig vara en sviktande punkt för många av riddarna kring det runda bordet. Endast en riddare når Grail, och sedan går tillbaka till Arthur berätta om jakten. I avseende på Grail själv, legend fortsätter att Knight's Templar, någon dold plats, vaktar Grail.

Retellings av graalen legend i litteratur tenderar att hålla fast vid Mallory version. I Opera dock Parsifal av Wagner firar den tyska episka. I moderna filmer är Grail legend mycket perversa, särskilt i Steven Spielberg's och George Lucas ' Indiana Jones och det sista korståget . Det är tveksamt om ursprungliga författarna av någon version av Grail legenden skulle ha gjort någon Jones "ovärdig natur att få en glimt av Grail, än mindre hålla den i händerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.