Vad är Detective Stories?

deckare är en genre av fiktion uppbyggd kring en huvudperson som löser brott. Ofta är huvudpersonen deltar i utredningar av mord, även om andra typer av brott kan utredas, liksom. Många deckare har en standardiserad beskrivning som vanligtvis innehåller en medhjälpare, flera fel varv, och tematiska element som förblir konsekventa över en serie. Exempelvis kan en serie kretsar kring en karaktär som driver ett bageri och löser mysterier på sidan, i vilket fall baka kommer att bli ett återkommande tema i böckerna.

historia deckare är ganska gammal. Några av de äldsta kommer från Asien, där deckare var speciellt populär i Kina, och från den islamiska världen. I den engelsktalande världen, inträffade en explosion av deckare i den 19: e talet, då många publicerades i form av serier som folk kunde läsa i billiga tidningar. Sherlock Holmes romaner är särskilt välkänt exempel på deckare från denna tid.

Detectives kan arbeta självständigt eller som en del av en byrå i dessa berättelser. Ofta har författaren skapat någon form av sarkasm eller ovanlig egenskap som är utformad för att göra karaktären mer dynamisk och intressant. Exempelvis kan en detektiv serie har en kvinnlig huvudperson som arbetar som en detektiv i en tid när den här sortens arbete med ogillande för kvinnor, eller det kanske har en huvudperson som kämpar med depression medan du arbetar med mysterium fall.

En nyfiken besynnerlighet av deckare som många läsare har noterat är att de ofta sker i små samhällen på landsbygden med ett mord som är inget annat än oroväckande. Läsarna är ibland kvar undrar hur någon är kvar i livet att bli mördad efter en viss punkt, eller varför brottsbekämpande myndigheter från den nationella regeringen att utreda den ovanligt höga antalet mord inte förekommer i böckerna. Här frågan åt sidan, många deckare har en rik rollistan har som läsare kan bli mycket fäst vid.

Många verkar gilla deckare, och nya poster i denna genre ständigt ut. Långdragna serien kan innehålla betyg för böcker, och människor också skriva korta berättelser för antologier och korta samlingar berättelse. Vissa tecken har blivit så älskade av läsarna att de har väckts till liv på tv, scen och skärm. Några anmärkningsvärda namn i genren inkluderar Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Wilkie Collins, Raymond Chandler, Ellery Queen, Dorothy Sayers, och Dashiell Hammett, bland många andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.