Vad är Día de los Niños?

Día de los Niños är firandet av barn, familjer och böcker. Den hålls den 30 april varje år och betonar vikten av läsning för barn i alla kulturer och språk. Skolor, bibliotek och bokhandlar har anammat detta Latino fest för att utsätta barn för olika kulturer och böcker. Firandet har sina rötter i 1925 fall kallas Barnens Dag, som syftar till att väcka allmänhetens uppmärksamhet på välbefinnande barn. År 1996 föreslog barnboksförfattare Pat Mora att firandet av barn kombineras med firandet av barnlitteratur.

People fira Día de los Niños på många sätt. Firandet kan vara en enkel sak att en lärare dela med läs-och kulturaktiviteter med henne klassrummet. Å andra sidan kan firandet vara en stad för hela evenemanget där barnen behandlas med speciella program, parader och fria distributioner bok.

Barnbibliotekarier kan planera flera aktiviteter för att fira Día de los Niños. En bibliotekarie kan schemalägga en berättare att berätta historier för barn som kommer till biblioteket på denna speciella dag eller ens kalla en lokal barnboksförfattaren att läsa ur sin senaste bok. Bibliotek kan också värd vadslagning evenemang där barnen kan skapa sin egen tomt böcker med hjälp av en mängd olika färgade papper och hantverk. Hon kan också ha ett bibliotek program där barn möts av scenkostymer Storybook tecken.

School lärare att planera liknande verksamhet som en bibliotekarie devises på ett webbhotell berättare eller inbjudande barnbok författare till skolan. Hon kan också söka bidrag från lokala bokhandlare att ge studenterna en gratis bok under firandet av Día de los Niños. Många barn har inte tillgång till böcker i hemmet, så att studenter med sin egen bok som kan hållas för alltid är ett underbart sätt att uppmuntra barns kärlek till litteraturen.

Skolor kan vara värd för ett Family Literacy Night fira Día de los Niños genom att planera gäst läsare, aktiviteter läskunnighet, priser och förfriskningar för föräldrar och elever. Literacy aktiviteter kan vara konst och konsthantverk som rör böcker. Vissa hantverk kan innebära skapa hemmagjorda böcker eller bokmärken. Skolor kan ge bort korten bokhandel gåva som skänkts av PTA eller lokala bokhandlare.

Föräldrar som vill fira Día de los Niños med sina barn kan spendera tid att läsa med sina barn, hjälper barnen skriva en berättelse, eller besöka det lokala biblioteket med familjen. Andra kanske vill donera barnböcker till ett bibliotek, skola eller lokala barnsjukhus. Oavsett vad de väljer att göra, kan föräldrarna vara säkra på att barnen kommer att utveckla en kärlek till läsning om de visar barnen att läsning är en givande verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.