Vad är Call and Response?

Call and response är en form av musik där en musiker leder en melodi med ett "samtal" och andra svara. Det kan vara verbalt eller icke-verbal, och har närmast förknippas med afrikansk kultur och musik, även om många andra kulturer använder samtal och insatser i deras musikaliska traditioner. Förutom att användas i musik, samtal och svar kommunikation har också historiskt sett spelat en roll i många rituella inställningar, från hymnsjungande vid skotska protestantiska kyrkor till stammens sammankomster.

Denna typ av musik kan vara helt ostrukturerade , i form av ett musikaliskt samtal där deltagarna utbyta information, idéer och melodier som pjäsen utvecklas, eller det kan vara mer strukturerad. I jazz, till exempel, är ett samtal och respons ofta improvisatoriska, med olika instrument "prata" med varandra genom musiken. I kyrkan, följer Call and response sjunga ett särskilt formulär, med sångare med psalm böcker eller förlita sig på minnet att veta vilken vers är nästa.

Traditionen Call and response sång verkar ha sitt ursprung i södra Afrika, där det används i dag i stammar möten och sammankomster. Förslavade folk tagit från Afrika fört samtal och svar sjunga med dem, och slavar använde etablerat system för att kommunicera med varandra, även om de inte hade något språk att göra det. Många slavar tog också Call and response traditioner med dem när de konverterade till kristendomen, och svarta samhällena långt in på 20th Century används Call and response sjunga för att kompensera för analfabetism, med en blyhalt linjer sångerska erbjudande som skulle upprepades tillbaka av församlingen utan måste samråda psalm böcker som guider.

Vare ickeverbal eller verbalt, ring eller svar musik kan vara ganska intressant att lyssna till. Även om du inte förstår språket musiken sjungs in kan tonerna av röst, melodier och rytmer antydan ofta på vilken typ av utbyte, vilket gör Call and response en stor kulturell bro för folk som inte delar en gemensam språk. Call and response kan också vara ganska estetiskt tilltalande, vilket framgår av många inspelningar av exempel på Call and response musik som har distribuerats över hela världen.

En sort människor över hela världen har antagit samtal och insatser för att tillgodose olika behov. Demonstranter, till exempel, var ofta sjunga eller sjunga i ett samtal och respons format under möten och samtal och respons även användas för att samla arbetet besättningar på järnvägarna och inom områdena historiskt. Musiker kan utnyttja Call and response i jam sessions att leka med en ny låt eller instrument, medan lärarna hjälpa barn förstå komplexa begrepp med Call and response sånger för att hjälpa dem att minnas viktiga delar av lektionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.