I Fiction, Vad är dialog?

En integrerad del av många fiktion bitar är dialog, eller den faktiska talade ord tecken. Passager i skönlitteratur nämns ofta som en dialog med citattecken ( "") och tala om för läsaren att en karaktär talar. Dialog spelar en avgörande roll i skönlitterära verk och kan användas för att fungera som mer än bara skämt mellan tecken.

Dialogen måste vara mellan två eller flera tecken. När ett tecken talar för sig själv, är känd som en monolog, som också kan anges med citattecken. Dialogen kan avslöja för läsaren ett antal saker om särskilda tecken och kan vara särskilt avslöjande om man jämför med deras inre tankar eller åtgärder i hela stycke fiktion. Faktum är att vissa författare skriva de flesta, om inte alla, av sin pjäs som en lång dialog. Platon är anmärkningsvärd för denna teknik.

Dialog är naturligtvis inte bara begränsat till fiktion. Den kan visas i facklitteratur, uppsats, poesi, nyhetsartiklar, etc. , men i fiktion, tjänar ett syfte utöver att bara vidarebefordra vad en viss karaktär säger. Dialogen kan avslöja fientligheterna mellan tecken, det kan avslöja undertext eller känslor och idéer inte explicit uttryckt i prosa, och det kan ge läsaren en ledtråd om var tecken kan vara från, hur deras liv är som, vad deras utbildningsnivå kan vara, etc. Det kan också ge läsaren en uppfattning om huruvida berättare är tillförlitlig, förutsatt berättaren är en av deltagarna i dialogen.

författarna ofta använder utdrag av dialogen till ledtråd läsaren i vissa ironies-främst verbal ironi, där en karaktär säger en sak men egentligen betyder något annat. Beroende på vilken humör författaren försöker förmedla, kan de välja att skriva sin dialog som en sammanfattning av rygg-och-tillbaka stil, eller som en långsammare, mer medvetet utbyte. För att bromsa takten och även se till läsaren kan hålla reda på vem som talar, kommer författarna med taggar i slutet av vissa linjer, exempelvis "han" eller "frågade hon. " Taggar kan också visas i början eller i mitten av dialoger, men de som oftast återfinns i slutet.

handlar om den dialog som oftast delas upp på separata rader för att ytterligare särskilja vem som talar. Här är ett kort exempel på dialog delas upp på separata rader, och även använda taggar: "Var är du?" Bill frågade. "till mataffären," Shelly sa. "Kan du plocka upp några apelsinjuice för mig?"

"Ja," Shelly sa, "jag kan. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.