Hur skriver jag en dödsannons?

en dödsruna är en kortfattad beskrivning av en avliden persons liv, och oftast formerna för denna persons begravning eller andra tjänster minnesmärke. En dödsruna är vanligtvis publiceras i en tidning så att familj och vänner att känna personen har avlidit.

De flesta tidningar ut att lista en dödsruna, men inte alla. Om tidningen inte ut någon avgift, då den person som överlämnar dödsrunan måste se till att den passar in i tidningens längd gränser och omfattar endast de uppgifter som tidningen kommer att skrivas ut. Om dödsruna betalas, då författaren fritt att lista så mycket information som han eller hon vill, med tanke på att tidningar får ta ut av ord, rad eller kolumn per tum. En dödsruna är mer än bara ett meddelande om döden. De datum, namn och andra uppgifter som den innehåller kan vara värdefullt att någon forskar familjen eller gemenskapen historia. Dödsrunan skulle då innehålla relevant och personlig information.

Någon skriver en dödsruna bör först kontrollera alla datum är korrekta i den mån de kan bekräftas. Födelse, vigsel och dödsdatum, examen år, osv, alla bör vara dubbelkollade för noggrannhet. Familjerna är sörjande vid denna tidpunkt och måste se till att de har rätt information. Den andra sak att kontrollera är stavningen av namn. Felstavat namn kan orsaka outsägligt sårade känslor, och dessa bör alltid bekräftas. En person bör skriva ner några fakta om den avlidna älskade, som var han gick i gymnasiet, aktiviteter gemenskap, hobbies och intressen. Dessa kan vävas in i en dödsruna som är personlig och meningsfull till familj och vänner. Den första punkten i en dödsruna bör alltid inkludera närstående någon tidpunkt och plats för dödsfallet, bland annat år, och där begravningstjänster kommer att hållas. Begäran om minnesmärke donationer kan vara direkt efter denna punkt, eller de kan komma i slutet av dödsrunan.

nbsp; nbsp;Nästa stycke bör innehålla födelsedatum och födelseort, föräldrarnas namn, information om utbildning och sysselsättning. Annan personlig information kan ingå i nästa punkt. Sista stycket bör innehålla namn på överlevande och pallbearers, om så önskas.

Det viktigaste att kontrollera när du skriver en dödsruna noggrannhet. När information är korrekt, är det lättare för alla i familjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.