Hur kan jag undvika plagiering?

När folk lär sig att skriva rapporter som kräver forskning, kan vanliga misstag framkalla misstag en avgift om plagiat. Självklart är lyft material direkt från något annat, att presentera någon annans arbete som ditt eget, eller köper uppsatser på Internet inget sätt att undvika plagiering. I denna artikel kommer att fokusera på en oavsiktlig plagiering som kan uppstå när folk inte känner till alla regler som förklarar var de fick ord, citat eller idéer, i stället för de mer avsiktliga plagiat.

Speciellt med Internet forskning så vanliga, och förmågan att se genom de många källor du kan hitta när du forskning, en av de viktigaste sakerna att göra som du söker är att hålla reda på varje gång du titta på en ny sida för att undvika plagiering. Om du bedriver forskning från din hemdator, en av de bästa sätten att hålla reda på är genom att skapa en fil med bokmärken som är specifik för din forskning. Detta är praktiskt när du vill gå tillbaka och titta på något nytt, och det vill också påminna er om allt arbete ni har tittat på.

Även om du inte uttryckligen använder ett arbete när du skriver dina papper, kan du hålla reda på varje bit så att du kan lägga till ett verk har hört lista till din bibliografi. Beroende på din metod för citering, som skiljer sig med olika akademiska fält, kan du kalla dessa "sekundära källor" eller "verk hört. " Alternativt kan de bara ingå i en bibliografi. En annan metod användbar om du tittar på material för citat på Internet är att använda klippa ut och klistra in på din dator. Först kopiera webbadressen och klistra in något ordbehandlingsdokument. Sedan kopiera något bud eller material som du kan parafrasera under adressen. Var noga med att ha antingen skriva eller kopiera och klistra in författarens namn i Word-dokumentet. När du använder material från böcker, tidskrifter eller tidningar, du använder exakt samma metod för att undvika plagiering. Skriv ner den fullständiga titeln på källan, författaren /författarna, namn på några artiklar, datum och ort för offentliggörandet, och sedan skriva några citat du tror kan vara relevanta. Var noga med att inkludera sidnummer i en hel artikel, och när du citerar, lista särskilda sidnumret som du härstammar citatet. Vara korrekt om sidnummer eftersom en del människor kommer att vilja gå tillbaka och titta på källmaterialet. En del använder indexkort att hålla sina källor intakt innan de skriver. Andra använder bärbara datorer eller bärbara datorer. Alla är giltiga sätt att hålla reda på vad du läst så att du kan undvika plagiering. Glöm inte att även när du citera någon annans teorier eller idéer, måste du ge kredit. Om du citera ett par stycken i en persons tankar, namn som person och inkluderar ett citat där du kan hitta fler citat.

Kort sagt, de flesta av de sätt du undvika plagiering kan hänföras till att hålla bra register och se till att korrekta citat får in allt du skriver. Att hjälpa människor att bättre förstå ditt ämne, fungerar listan som du kanske har hörts men inte används, eftersom andra kanske vill följa i din väg för olika ämnen eller liknande fall. Se till att alltid ge kredit. Om du inte kan komma ihåg var du hittade något eller vilken sida som du hittade den på, inte använda den. Det är mycket bättre att skriva en svagare papper om du absolut måste och undvika plagiering, än det är att felaktigt citera eller misslyckas med att ge kredit till de personer som i huvudsak hjälpt dig att skriva dina papper genom sin forskning och skrifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.