Hur jag be rosenkransen?

radband är bland de mest heliga romersk-katolska böner. Termen radband kan avse både uppsättning av böner och uppsättning av pärlorna som är associerade med andakt. Ofta bad vid begravningar och confessionals är radband utförs som en meditation. Vanligen åtföljd av mysterierna i rosenkransen, att be rosenkransen är att berätta om livet i Jesus Kristus och hans moder, Jungfru Maria.

åtföljer varje pärla i radbandet är en bön, med mysterier och meditationer varvas mellan. Mysterierna talas av en präst och de följer de viktigaste händelserna den romersk-katolska frälsning. Efter Mysterierna talas, de ska vara funderade på medan du tyst eller muntligen be radband. Mysterierna omfattar fem Joyful Mysterierna, fem Luminous mysterierna, fem sorgsna mysterierna, och fem ärorika mysterierna.

radbandet är oftast en cirkulär uppsättning kulor, med en förlängning av fem kulor och ett krucifix som sträcker sig från hela cirkeln. Att be rosenkransen, först börjar på krucifix. Krucifix representerar Sign of the Cross och aposteln's Creed. För varje bön och meditation av radband, flyttar du händerna upp pärlorna i radbandet, både för att hålla reda på bön och att följa i den tradition av bön.

Efter krucifix, den första granulum representerar Fader vår. Med andra pärla är uppföljaren att be tre Hail Marys. Denna bön tar upp många av pärlorna i radbandet därför att be rosenkransen är skyldig en viss hängivenhet till ämnet för denna bön, Jungfru Maria. Efter de första tre Hail Marys, med den tredje pärla är sagt Ära vare Fadern. Femte pärla är den första Mystery, som ofta talas av en präst. Efter den första Mystery är ett annat skäl av Fader vår.

Nu i kretsen av pärlor, börjar du med radband på allvar genom att be tio Hail Marys, under vilken gång du mediterar på den första Mystery som talades bara. Detta kallas ett decennium. Den delen av pärlor ingås därefter med en annan bön Ära vare Fadern. Den andra Mystery sedan meddelade därefter på nytt av Fader vår, ett decennium av hagel Marys, och Ära vare Fadern. Detta är fortsatt för alla fem Mysterierna i en grupp. Enligt Pope John Paul II, skall du be rosenkransen, med olika mysterierna, varje dag i veckan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.