Vilka är Beatrice och Benedict?

Beatrice och Benedikt är ett par ständigt käbbel Lovers in William Shakespeare komedi Mycket väsen för ingenting . Deras kvick käbbel fungerar som en befrielse från Hero och Claudio, desto mer allvarlig och dramatisk älskare av pjäsen. Sekundära kärlekshistoria av Beatrice och Benedikt tillhör en teatralisk tradition som föregick Shakespeare används oftast i den italienska teatern Commedia dell'arte . Trots namnet är ofta hörs som "Benedict," är det faktiskt rättstavade "BENGT. " i Shakespeares drama, Beatrice är en ung kvinna i hushållet av en framstående man i Messina namn Leonato. Beatrice är kusin till Hero, Leonato dotter, och är en kvick kvinna känd för hennes vägran att gifta sig . Beatrice är föraktar alla människor, men särskilt av Benedict, en soldat i besöksrummet armé prins Don Pedro. Intressant, varnar Beatrice hänvisningar ett tidigt besök där hon och Benedictus var inblandade romantiskt, men det är aldrig helt förklaras. Leonato den soldat som meddelar Don Pedro sällskap om den pågående kampen mellan Beatrice och Benedict, och hans förutsägelse av en "glad krig" mellan dem blir verklighet när deras första möte leder till en explosiv verbal duell av intelligens.

Benedict är inga fonder Beatrice än hon är av honom. Han är en livslång kandidat, och går in i raseri när hans bästa vän, Claudio, tillkännager att han vill gifta sig med den goda Hero. Benedict svär att Claudio och Don Pedro att han aldrig kommer att bli kär och gifta sig, framför allt i fråga till Beatrice. efter en fest som leder till anställning av Claudio och Hero, Don Pedro antyder att de passerar tid före bröllopet genom att få Beatrice och Benedikt att bli kär. Av mellanstationer konversationer att övertyga alla att de andra är kär i dem, Don Pedro och hans vänner få dem att önskat resultat. Efter en komplott mot Hero orsakar katastrof, är det fortfarande-gräla Beatrice och Benedikt som återförena Hero och Claudio, och dramat slutar med både par att gifta sig. var Traditionen med ett komiskt par som en folie till den romantiska par som ofta används i italienska renässans teater. I den resande stil av Commedia dell'arte, fanns det två särskilda tecken som skulle fylla denna roll. Arlequino, eller Harlequin, är vanligtvis en tjänare porträtteras som kär i en annan tjänare, Columbina, som vägrar att gifta sig med honom och konsekvent gör narr av honom. De viktigaste kärlekshistoria i dramat sparas vanligtvis genom Arlequino och Columbina arbeta tillsammans. Det är troligt att Shakespeare skulle ha sett resultat av denna resa form av teater, och många kritiker föreslår att Beatrice och Benedikt är direkt härledda från denna källa.

Rollerna Beatrice och Benedikt är mycket eftersökta av aktörer, eftersom de anses ofta de roligaste och mest färgstarka av Shakespeare's lovers. Kända brittiska skådespelare Henry, John Gielgud och Derek Jacobi har alla gjort prisbelönta prestanda Benedikt på scenen, medan Ellen Terry, Peggy Ashcroft och Sinéad Cusack har haft anmärkningsvärda prestationer Beatrice. Kanske den mest kända tolkningen av Beatrice och Benedikt var i 1993 års filmatisering av Mycket väsen för ingenting . Denna produktion, ett av de mest ekonomiskt framgångsrika film versioner av en Shakespeare, har uppmärksammats för det mousserande föreställningar av Emma Thompson och regissören Kenneth Branagh som duellerande lovers. På grund av sin humor och tillgång till nya Shakespeare, är filmen som ofta används Shakespeare klasser som en introduktion till dramatikern och ämne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.