Vem är Little Lord Fauntleroy?

Little Lord Fauntleroy är en bok om huvudrollen, även känd som Cedric Errol. Boken publicerades första gången i följetong form 1885 och har sedan dess varit en populär barnbok, men populariteten har avklingat. Författaren, Frances Hodgson Burnett, var en engelsk-amerikansk författare, vars andra populära barnböcker The Secret Garden och The Little Princess har fått mycket uppmärksamhet.

Little Lord Fauntleroy är kärleksfull och sentimental unga barn som tycker han är arvtagare till earldöme av Dorincourt. Eftersom Fauntleroy har vuxit upp i relativ fattigdom med sin ensamstående mor i Amerika, hans svar att ärva ett earldöme är blandad.

Hans farfar, den nuvarande jarlen, övertygar Cedric mamma att tillåta honom att tas upp i England. Ändå farfar vägrar att ha något att göra med Cedric mor, eftersom han känner sin avlidna och mest älskade son gjorde en dålig match genom att gifta sig en amerikan.

Fauntleroy mor, som ligger mig varmt om honom är etablerad i ett litet hus bort från Earl's egendom. Hennes goda gärningar till fattiga Dorincourt snart irritera jarlen. Medan Earl hoppas att inskärpa värdet av aristokratin Fauntleroy, istället finner han sig själv djupt kärleksfull pojken för hans "Americanisms", till exempel mindre skillnad mellan klasser, känslighet och vänlighet mot de fattiga, och en oberoende och oförfärad förmåga att uttrycka hans sinne. The Earl, trots sig själv, börjar anta sin sonson synvinkel, och finner han agerar på ett sätt väldigt motsägelsefullt med hans forna jag. Fauntleroy representerar omvandlingen kärlekens kraft, och då Earl älskar Fauntleroy mer, börjar han att ändra sin grundläggande uppfattning om hur man tar hand om människorna i sitt grevskap.

Konflikt uppstår när förslag uppkommer som Little Lord Fauntleroy kan faktiskt inte vara den sanna arvinge. Detta är dock konflikt borstas bort på grund av Cedric tidigare kontakter med en amerikansk livsmedelsbutik och en SKOPUTSARE. Upplösning inträffar, när Cedric farfar inser att ett sådant extraordinärt barnet verkligen är resultatet av en mild och snäll mamma.

Little Lord Fauntleroy avslutas med försoning mellan mor och farfar. Detta kan också ses symboliskt som en minskning av spänningen mellan amerikaner och britter. Som historien marscherade längre bort från frihetskriget och ytterligare intrång, Storbritannien och USA blev bättre anpassas. Således boken var en del kommentarer på hoppet om ett respektfullt partnerskap mellan två stora nationer, eftersom de upptäcker att mer lika varandra än skillnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.