Vad betyder "Wax Poetic" Mean?

till vax poetiska sätt att använda blommigt eller expressivt språk för att beskriva ett relativt triviala ämne, eller med förhöjd, formellt språk för att kommunicera en enkel tanke. En kock kan Wax Poetic om hans senaste dessert, "överfyllda med rika choklad lava strömmade ur vulkanen i kärleken. " En bilägare kan Wax Poetic om änglalika surrande en perfekt trimmad motor. Vissa människor kan också sägas vax filosofiska om deras nyaste hobbyer eller lyriskt om deras senaste framgångar. Av alla dessa uttryck, dock vaxning poetiska verkar ha överlevt längst i modern användning.

Ordet vax i uttrycket inte hänvisar till varje vaxartad substans, liksom stearin eller bilvax. Stället är det ett ålderdomligt ord som betyder "att växa. " Vissa människor fortfarande hänvisa till "vaxning och avtagande" av månen, till exempel. En vaxning moon växer i storlek framgår av en flisa på en halvmåne och slutligen till en fullmåne. En avtagande måne går igenom motsatt fas, minska i synbara storlek från full till "nya", eller helt mörkt. Det var också vanligt i gamla tider att hänvisa till en person ökar eller vaxning karaktär eller i fysisk storlek. Early Engelsk litteratur innehåller hänvisningar till ordet weaxen , en gammal engelsk form av "vaxa". Att använda uttryck som vaxning lyriska eller vaxning starka kan spåras tillbaka flera århundraden, men den första användningen av vax poetiska tros vara i en bok skriven av den berömde engelska läkaren Stanley Livingstone 1872. Livingstone syftade på frestelsen att vaxet poetisk om sina erfarenheter som globala resenären och läkare. Genom vaxning poetisk om sina personliga erfarenheter, kunde han ses som romanticizing tidigare eller använda onödigt överlastad språk för att skapa konst ensam.

och botten, när en person vaxer poetiska på ett ämne han eller hon brinner för, det finns alltid en frestelse att överdriva eller förhärliga föremål till hands. Ibland detta förhöjd och uttrycksfullt språk är effektivt. I själva verket är många framgångsrika annonskampanjer bygger på begreppet vaxning poetisk om ett nytt livsmedel eller exotiska destination eller förförisk ny doft. När du är klar effektivt, vaxning poetisk om en upplevelse eller produkt kan hjälpa publiken föreställa sig det i sina egna sinnen. Att vaxa poetiska skulle innebära att växa eller utöka ett språk från det vanliga till de extraordinära, från den förväntade till det oväntade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.