Vad betyder Näst sista?

Näst sista är ett ord som omfattas av gemensamma missbruk. Många människor använder näst sista betyda slutliga eller större än ultimata. Faktum är, näst sista betyder näst sista eller näst sista. Det är alltså inte den ultimata, men det näst bästa. Till exempel i ordet näst sista "TI" är den näst sista stavelsen. Den sista stavelsen är "kompis. " Detta kallas ofta PENULTIMA eller penultima stavelse. En serie av böcker skulle ha en näst sista volymen, vanligen avses den näst sista volymen. Detta framgick klart i Lemony Snicket's näst sista Peril .

Snicket, en pseudonym, som ofta används Baudelaires olycksaliga liv för att diskutera litterära termer, ordvalet och definitioner av ord. Liksom allittererande titel, Snicket säkert också tänkt att ge med sin titel näst sista Peril . Faktum är att boken gav en viss förvirring för barn som tyckte att det var den sista boken i serien på grund av ordet, näst sista, i titeln. Emellertid abrupt slut snabbt desillusionerad dem deras felaktig definition av ordet. I serie böcker eller TV det tredje från slutet kapitlen före det näst sista kapitlet. Tredje från slutet definieras som kommer före det näst sista. Vissa kan också tolka detta som mindre än Ultimate eller motsatsen till det yttersta. I själva verket innebär det bara att det sker innan den näst sista delen i en serie. En antepenult är den tredje till sista stavelsen från slutet av ett ord. Använder ordet näst sista som skulle exempelvis "ul" vara antepenult. Dessa villkor för stavelser används vanligen i lingvistik och kan även användas i vissa grammatik klasser. Generellt ser emellertid en mest frekventa användandet av orden sista och näst sista i bredare tillämpningar av det engelska språket.

Varje serie kan använda termen näst sista att betyda näst sista. Till exempel var det föregående stycke näst sista stycket i denna pjäs. Upprepa, näst sista är aldrig den sista, och bör inte användas som sådana. Denna punkt, som avslutar denna pjäs, är inte den näst sista stycket, utan det är den sista och sista stycket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.