Vad betyder "Lätt som en plätt" Mean?

En mycket enkel uppgift eller ett projekt som kräver mycket lite mental eller fysisk ansträngning beskrivs ofta som antingen en bit tårta eller lätt som en plätt . De två idiom är mycket lika till sin karaktär, och ofta används omväxlande när man hänvisar till en ovanligt lätt jobb uppdrag. Men som alla kock kan intyga det faktiska skapandet av en tårta kan vara en mycket komplicerad process för bagaren. Den "enkla" i uttrycket lätt som en plätt kan faktiskt se hur lätt det är att äta den färdiga produkten. Vissa etymologists föreslår underförstådda innebörden av idiom är närmare "(as) lätt som äta paj. " Detta kan betyda att leda ett sådant lugn liv att äta kakor eller andra desserter anses vara det enda verkliga utmaningen för dagen.

Uttrycket används ofta för att beskriva en Arbetsuppgifter så enkel och obesvärad det bör lätt som en plätt att slutföra. Att hitta en särskild plats i en främmande stad ska vara lätt som en plätt med hjälp av ett GPS navigationssystem. Spotting det tilldelade målet under en militär bombning köra ska vara lätt som en plätt med rätt koordinater. Lista ut mördaren identitet på ett brott show ska vara lätt som en plätt när alla ledtrådar har framkommit. Det finns ett antal situationer som kan beskrivas som lätt som en plätt när alla fakta är på eller tydliga instruktioner ges. Det finns inget entydigt svar om ursprung lätt som en plätt , även om ordet "paj" har haft flera slang betydelser genom åren. Under 19th century, företrädd pie leva det lätt eller enkelt liv, liknande den moderna användningen av "sol och klubbor" eller andra pie-in-the-sky analogier. En person kan beskrivas som "trevlig som paj" eller "artig som paj" i populära romaner som Mark Twains Huckleberry Finn . Handlingen att äta kakan används också som en liknelse för andra relativt enkelt prestationer inom idrotten eller näringslivet.

Denna hänvisning till enkelhet och även kunde förklara användningen av ordet "paj" i andra uttryck, såsom DRAGEN och pie-in-the-sky . En särskilt omotiverad person kan dömas så lat att han inte skulle ta en pajer jobb testa i en paj fabrik. "Oavsett om det är en bit kaka eller lätt som en plätt, finns det oftast ingen tvekan om att uppgiften ska vara anmärkningsvärt lätt att utföra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.