Vad betyder "Jump the Gun" Mean?

idiom Tommy Körberg : en person kan ha agerat alltför snabbt eller gjort på ett kick beslut baserade på otillräcklig eller ofullständig information. En arbetsgivare kan hoppa pistolen genom att anställa den första sökanden han eller hon intervjuer, till exempel, eller en nyhetsartikel organisation kan hoppa pistolen genom att projicera en vinnare baserat endast på ett fåtal val avkastning. Genom att överta omständigheter inte föreligger någon, en person kan hoppa ofta pistolen och ta på sig de bästa eller värsta fall i varje situation.

Ursprunget till idiomet Tommy Körberg kan spåras tillbaka till de första dagarna i friidrott idrott. Många kör händelser krävs användning av ett högt, entydig startskottet för att garantera en jämlik och rättvis start för alla konkurrenter. Tjänstemän användes ursprungligen en riktig pistol för att signalera starten av ett lopp, sedan senare använt sig av en modifierad "starter pistol" som används tomma kassetter. Varje löpare som sprang ut innan skottet har belastats med en falsk start och inför diskvalificering. Löpare lärde sig snart att vänta på ljudet från startmotorn pistol och inte hoppa på pistolen. I en modern mening, kan tjuvstartar innebär ett avsiktligt försök att få en fördel gentemot konkurrenterna. Ett ambitiöst företag med en ny produkt kan känna sig frestad att hoppa pistolen och släppa det till allmänheten inför en konkurrents liknande produkt. Detta kan visa sig vara ett klokt beslut eftersom konsumenterna blir lojala mot den första produkten finns på marknaden, eller det kan vara oklokt eftersom produkten inte har testats innan de släpps. I många fall, ett företag som ger ut en produkt för tidigt kan med rätta kritiseras för tjuvstartar med konsumenterna.

gå händelserna i förväg kan innebära att göra en rush till dom innan alla fakta är kända. Ibland kan denna typ av förebyggande åtgärder kan få ett positivt resultat, men mycket av tiden någon som hoppar kanon till slut gör ett felaktigt eller illa underrättad beslut, eller tar fel uppsättning åtgärder baserade på felaktiga tidig information. Ganska ofta, en bit dålig eller oroväckande nyheter levereras tillsammans med en förmaning inte gå händelserna i förväg eller ta på sig de värsta tills alla fakta är i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.