Vad betyder "Great Scott" Mean?

Även om de flesta källor är överens om att uttrycket "Great Scott" hänvisar till ett utrop av förvåning, förundran, chock eller misstro, håller källor inte om dess ursprung. Flera källor anspråk på att dess ursprung avser en färgglad general i den amerikanska armén, Winfield Scott.

Scott, som gick med i armén 1809 vid 23 års ålder, fick smeknamnet ursprungligen Fuss och fjädrar på grund av hans upptagenhet med enhetliga och förfarande. Han blev en hjälte i både 1812 års krig och det mexikanska kriget. Det var under det mexikanska kriget, dock att han möjligen var omdöpt "Great Scott. "

1846, president James Polk sände general Scott och hans trupper att slåss med Mexiko över det territorium som nu är New Mexico och Kalifornien. Scott och hans män vunnit många strider och framgångsrikt ockuperade Mexico City 1848. Även om dessa fakta är helt kontrollerbart, den verkliga orsaken till det första yttrandet av "Great Scott" är dock inte så tydlig.

Vissa källor rapporterar att Scott var självbelåten och skrytsam, så att användningen av Uttrycket "Great Scott" faktiskt skulle vara en form av sarkasm. Vi vet att efter hans armé tjänst, Scott kampanj som Whigs kandidat till USA: s president år 1852. Under denna kampanj, många hånade honom som Great Scott. Han förlorade valet med knapp marginal till demokraternas kandidat Franklin Pierce, Andra möjligheter om ursprunget till "Great Scott" är bland annat att det är utstötte liknar en tysk hälsning Gruess Gott eller Great Gud. Därför kan vissa känna uttrycket "Great Scott" är en eufemism för store Gud. Om detta är fallet, Great Scott kunde vara vad som kallas en malet ed, på liknande sätt som man kan säga darn i stället för något mer offensiv.

Oavsett vad dess ursprung, har uttrycket fått en lever sitt eget liv. De som har antagit Great Scott som ett namn med en TV-serie, ett band, en butikskedja, en brottare och minst en TV seriefiguren. Uttrycket i sig används ofta av serietidningen hjältar, och aktörer inom film och tv. Great Scott är yttras i filmen Tillbaka till framtiden, i The Chronicles of Narnia-serien av böcker, och av herr Wilson, en karaktär i Dennis TV-serie.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.