Vad är flygande holländaren?

flygande holländaren är ett legendariskt spökskepp som är förbannade för att segla på haven för evigheten. Det sägs ofta att ha en spöklik glöd, och liksom många andra övernaturliga enheter hela folklore, sägs det att förebåda fara eller undergång för de som ser det. Flera iakttagelser av flygande holländaren har rapporterats genom historien, och berättelser om spökskepp är rötter finns i överflöd.

Många versioner av flygande holländaren berättelsen upp på scenen av fartygets förlust vid Godahoppsudden, den södra delen av Afrika. De tidigaste berättelser om en vandrande spökskepp, med anor från medeltiden, som talan i Nordsjön. Oftast är kaptenen sägs vara ansvarig för fartygets öde, antingen därför att han känner spelar med Djävulen, eller att han gör ett utslag ed som fartyget börjar sjunka under en storm. är Kaptenen ges olika namn i olika versioner av berättelsen, inklusive Van der Decken, Ramhout van Dam, och Falkenburg. Vissa säger att "Flying Dutchman" var kaptenens smeknamn snarare än namnet på fartyget. Andra tror att kaptenen på flygande holländaren är baserad på historisk gestalt Bernard Fokke, en 17th century holländsk kapten känd för sin hemskt snabba resor från Nederländerna till Java.

mest kända observation av flygande holländaren inträffade den 11 juli, 1881 utanför Australiens kust. Händelsen spelades in av en man vid namn Dalton, handledaren av de två Princes of Wales, som var närvarande på resan. Den yngre prinsen senare skulle bli kung George V av Storbritannien.

HMS backant stött flygande holländaren klockan fyra på morgonen, och 13 av fartygets passagerare såg enligt uppgift den spökskepp. The Phantom fartyget sades lysa rött och plötsligt försvinna. Vid 10:45 samma morgon, jakt som först rapporterade fantom fartyget föll till sin död. Tragedin tillskrevs den spökskepp observation.

Legenden om flygande holländaren har inspirerat en rad skönlitterära verk, inklusive en kort berättelse av Washington Irving och en opera av Richard Wagner. Det innehåller också en framträdande plats i filmen från 2006 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.