Vad är en skoltidningen?

En skoltidningen är en publikation som framställts uteslutande av skolans elever. Den studenttidning personalen vanligtvis leds av en lärare som sponsorer gruppen. Läraren fungerar som rådgivare och hjälper till att organisera studenterna så att de kan producera publikationen i ett snabbt, effektivt sätt.

School tidningar finns till för att främja elevernas intresse för journalistik karriärer. Om en skola beslutar sig för att starta en tidning för sina elever, måste det först utse en sponsor tidning personal. Efter det att sponsorn väljs, kan eleverna tillämpa eller frivilligt att vara medlem i tidningen personal. För att producera en skola offentliggörandet måste skolans tidningen personal har tillgång till ett ordbehandlingsprogram, någon form av kamera, och en kopiator eller tryckeri. Mobilisera sig av ett kommersiellt tryckeri kan ofta bli dyrt om inte skoltidningen kan värva betald reklam. Elementary, mellersta och gymnasieskolor har möjlighet att driva sin egen tidning publikationer. Beroende på klass nivå för studenter, kan tidningar innehålla olika avdelningar. Exempelvis typisk high school tidningar omfatta avsnitt featuring nyheterna, human interest berättelser, sport, bok-och filmrecensioner, serier, pussel, poesi och kolumner råd. Vissa skolan tidningar funktionen Letters to the Editor, medger frågor eller kommentarer från läsare av publikationen. Som sagt tidigare, att kompensera bekostnad av att skapa en tidning, acceptera vissa skolor betalda annonser från lokala företag. Pengarna tidningen får från lokala företag bidrar till att betala för tjänster från ett tryckeri. Om skolan inte har medel för att anlita ett tryckeri, använder skolan en kopiator för att pressa fram kopior av skoltidningen.

Student reportrar skriver om olika ämnen för skoltidningen. De skriver om skolan församlingar, aktiviteter inom skolans klassrum, medlemmar i studentkåren med intressanta hobbies, eller något annat som kan vara av intresse för läsarna. Oavsett vad de väljer att skriva, tidningen personalen lär sig att använda de fem W säger i deras skrivprocess: vem, vad, var, när och varför.

Att skriva för skoltidningen kan vara en del av en engelsk klass eller en aktivitet utanför läroplanen. Många studenter som skriver för skoltidningen besluta om de vill att så småningom bli professionella journalister. Andra författare för skoltidningen har ingen önskan att söka en karriär inom journalistiken, utan bara njuta av att skriva för skull skriva. Oavsett vilken karriär en elev reporter slutligen beslutar om, vinster hon värdefull erfarenhet som arbetar för skoltidningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.