Vad är en reflexmässig reaktion?

en reflexmässig reaktion är en känslomässig snarare än ett analytiskt svar på något. Termen är uppkallad efter den reaktion som vanligtvis orsakas av den medicinska reflex test där benet rycker fram när senan under knäet träffas med en gummiklubba. Detta är medicinskt kallas Patellarreflex och dokumenterades i Sir Michael Foster's 1877 lärobok för fysiologi . Redan den tionde århundradet, begreppet reflexmässig reaktion användes bildligt att hänvisa till en ogenomtänkt reaktion. I dag ser vi ofta uttrycket "reflexmässig reaktion" som används i politiska debatter. En kandidat kan anklaga andra att svara på en viss fråga i ett illa genomtänkt åtgärd snarare än på ett sätt som ger en adekvat lösning på ett problem. En sådan anklagelse gör sedan motståndaren ser mindre kan intellektuellt såvida han eller hon kan sedan beskriva hur problemet hanteras analytiskt och noggrant.

Tänka igenom problemen innan reagerar impulsivt är motsatsen till en reflexmässig reaktion. Hantera ilska är ett exempel där människor vägleds att använda kritiskt tänkande snarare än att reagera utifrån sina känslor. Kritiskt tänkande är den disciplin att ta tid att undersöka läget kritiskt innan den agerar. En kritisk tänkare använder observation och objektivitet för att komma med ett svar på något medan en person utsatt för ryggmärgsreflexerna tenderar att reagera känslomässigt och subjektivt till en situation eller problem. i sociala situationer, en knä-jerk reaktion är oftast inte lämpligt eftersom det kan orsaka en negativ situation att trappas upp. Till exempel, om en kund reagerar på dålig service i en restaurang eller butik emotionellt snarare än rationellt, skriker eller förolämpningar sannolikt kommer att uppstå. Om kunden lugnar ner först och sedan tar några minuter att fundera över problemet och möjliga lösningar, är det sannolikt att resultatet blir trevligare för alla i rummet.

Eftersom det alltid konsekvenser för en åtgärd, en väl genomtänkt svar kommer sannolikt att få fler positiva konsekvenser än en reflexmässig reaktion. Många av oss har insett detta när vi bara VRÄKA ut något till någon snarare än att tänka innan de talar. En reflexmässig reaktion behöver inte påverkas av ilska, det kunde bli tillfrågad av någon känsla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.