Vad är en platshållare Name?

En platshållare namn är ett ord som används för att hänvisa till en person eller ett föremål. Platshållare namn används i olika situationer, och varje region i världen har sin egen unika, särskiljande, och ibland ganska färgglada platshållare namn. Några exempel på platshållare namn på folk är: John Q. Public, Jane Doe, Average Joe, Joe Citizen, och Richard Roe. Objekt kan kallas saker, thingies, widgets, Gizmos, prylar, thingamabobs, whatsits, och så vidare.

Ofta platshållare namn används när någon inte vet vad något heter, som kan hända när någon frågar någon annan att "passera widgeten. "Uttryck som" thingie "används också när det officiella namnet på något som är otymplig eller svår att komma ihåg, eller när ett objekt inte har riktigt har uppfunnits eller namn ännu. Exempelvis kan någon säga att han eller hon "arbetar på en manick som gör x. " Många yrkesgrupper har platshållare namn för objekt som har formen av interna skämt. för människor, platshållare namn används ofta för att beskriva en mytologisk genomsnittlig person. "John Q. Public" till exempel, dyker upp i ett stort antal politiska tal, med kandidater med sina fiktiva vill och behöver stärka sina kampanjer. Många företag uppmuntra sina utvecklare att skapa produkter som kommer att tilltala vanliga människor, säger att "produkten ska vara lätt nog för Joe Citizen att använda direkt ur kartongen. " Platshållaren namn som används för att beskriva en teoretisk person tenderar att vara enkel och alldaglig, med en mycket vanlig och genomsnittlig natur.

Skrivare och designers använder platshållaren namn i sitt arbete, så att något upptar utrymmet till ett namn, gör att människor kan säga hur den färdiga pjäsen kommer att se, designers också ofta använder nonsens text för samma ändamål. Folk kommer naturligtvis också använda platshållare namn när de inte kan komma ihåg eller vet inte vad någon heter, säger saker som "det går Whatshisname" eller "den där servitrisen, whatshername, kan vara ganska frostiga. " Placeholder namn finns också används på det rättsliga området för att skydda anonymiteten eller diskutera människor som inte har identifierats, såsom mord offer.

I datorer är platshållare namn som används för en mängd syften. Software manualer använder ofta en platshållare namn efter filer att visa hur en programvara ska användas, med riktlinjer för att indikera att namnet på filen bör ändras av användaren. Företag kan också använda platshållare namn att hänvisa till programvara internt innan det slutgiltiga namnet för produkten utvecklas, namnge egentligen är en mycket lönsam bransch, med många välkända konsultföretag som specialiserar sig på att skapa ideal produktnamn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.