Vad är en nåd hos presidenten?

nåd hos presidenten, enligt den amerikanska konstitutionen är den rättighet som presidenter att förlåta andra för att begå brott, att omvandla straff för dem som har begått brott, eller att utvidga förlåtelse för dem som kan komma att åtalas för brott. Kända benådning av det förflutna även president Fords benådade president Nixon, president Clintons presidentbenådande Mark Rich, och president George W. Bush 's förvandling av Scooter Libby mandatperiod i fängelse. Dessa beslut har inte alltid varit populärt, men rätten att utöva presidentbenådande är skrivet i den amerikanska konstitutionen.

För att parafrasera de rättigheter som anges i artikel II, avsnitt 2 i författningen, presidenten kan förlåta någon, meningar omvandla eller meningar förändring för någon, såvida han inte är åtalad. Enligt nuvarande tolkning av denna lag, förlänger presidentens benådning till presidenten själv, och kan användas även om en person som ännu inte har åtalats för "brott mot Förenta staterna. " Således presidentbenådande kan användas inte bara för att stjälpa övertygelser, men också att skydda människor mot åtal. Det har varit många presidentbenådande beslut som har i bästa intresse i Förenta staterna, åtminstone som det uppfattas av vissa historiker. Beslut om att benåda ledare och generaler i de konfedererade staterna i slutet av inbördeskriget var tänkt att bidra till att främja fred mellan staterna i de södra staterna som avskiljdes var en gång del av unionen. President Jimmy Carter förlåtit dem som hade dodged förslaget under Vietnamkriget i hopp om att många medborgare skulle kunna återvända hem. Hans beslut var inte särskilt populärt bland dem som hade tjänstgjort i Vietnam, men det var populärt för många som protesterade hade kriget. I USA, presidenter emot en begäran om benådning av individer eller grupper regelbundet. Genomsnitt ge förlåtelse är ca 10% av begärdes, eller ca 60 benådar ett år. Att hantera antalet benådning förfrågningar granskar kontor Pardon Attorney förlåtelse, och ger rekommendationer till presidenten på framställningar som kan vara värda. I de flesta fall kan presidenten bara utöva presidentbenådande för personer som har begått federalt brott. Många guvernörer har rätt att benåda människor som anklagas för statens brott.

Någon form av förlåtelse lagar finns i många länder, inte bara i USA. Frankrike, Kanada, Tyskland, Irland, Italien, Indien, Iran, Storbritannien och många andra länder har antingen presidentbenådande lagar, eller lagar som tillåter deras ledare att utöva rätten att benåda. Som i USA, regeringar som är uppdelade i områden eller stater kan bevilja nåd rättigheter till de lokala myndigheterna-liksom guvernörer-förutom att låta president eller ledare för ett land till Grand benådar. I vilken mån benådning finns och beviljas beror på en rad olika omständigheter och lagar som styr varje land.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.