Vad är en fullständiga meningar?

Komplex mening är en på engelska som omfattar, åtminstone, ett beroende klausul och en oberoende klausul. Den beroende klausul, som också är känd som en bisats, ansluts via antingen ett relativt pronomen eller en underordnad konjunktion. Den komplexa mening kan jämföras med en enkel mening, som inte har någon BISATS. Andra typer av straff omfattar sammansatta mening, som måste ha minst två oberoende satser, och de komplexa sammansatta mening, som måste ha minst två oberoende satser, och minst en BISATS. En oberoende klausul, är en av de två kritiska delar av en komplex mening, på egen hand en enkel mening. Det är en klausul som är komplett in-och-för sig själv, med både ett ämne och ett predikat. Till exempel meningen, jag vilja skriva brev , är en fristående klausul. Två oberoende satser kan kopplas samman och bildar en förening mening, som i, Jag vill skriva brev, och hon säker gillar att dansa tango. i de sammansatta meningen, två meningar, jag gillar att skriva brev. och Hon säker gillar att dansa tango. är anslutna via en samordnande konjunktionen, och . får en BISATS också känd som en bisats eller en inbäddad klausul, och är en klausul som inte kan grammatiskt stå ensam. Det bör noteras att i egentlig mening en bisats bör endast avse ett adverbial BISATS. En BISATS, till skillnad från en fristående klausul är inte fullständig i sig: det behöver något att slutföra det. Exempelvis klausulen, Hon är, är inte riktigt komplett i sig, trots att det innehåller ett ämne och ett predikat. Att vara komplett, kan vi lägga till en underordna förening, som vem , och länka den till en fristående klausul. Till exempel meningen Vem hon är, tycker hon säker på att dansa tango. är en komplett fullständiga meningar.

Bortsett från enkla underordnade tillsammans exemplet ovan, kan många olika strukturer späd komplexa meningen. Till exempel kan BISATS agera som subjekt i en komplex mening. Titta på BISATS, hur du lever, som inte kan stå ensam. Då tittar på oberoende klausulen ett bra jobb gör hela skillnaden. I denna oberoende klausul, föremål, ett bra jobb kan ersättas med många olika ämnen, vilket ger oss meningar gillar: Pengar gör hela skillnaden. eller Den första kyssen gör hela skillnaden . Vi kan också ersätta ämnet med våra tidigare beroende klausul, vilket ger oss komplexa meningen: hur du lever gör hela skillnaden.

Komplex mening kan också vara fristående klausul som har delats av ett BISATS. Till exempel den meningen Stolen är gammal. är en oberoende klausul. Klausulen, John sitter i är en BISATS, oförmögen att sitta på egen hand. Genom att använda en subordinator, kan vi sätta våra BISATS i mitten av vårt oberoende klausul att skapa en komplex mening, skapa: meddela att John sitter i är gammal.

Det är skönt att märka att den ordning i vilken de beroende och oberoende satser sker har ingen inverkan på huruvida meningen är komplicerad eller inte, eller huruvida klausulen är oberoende eller beroende. Till exempel den meningen Efter regnet slutligen stannade, gick vi till stranden. är en komplex mening där BISATS kommer först, och den oberoende klausulen kommer på andra plats. Samma mening kan vändas runt till formen, Vi åkte till stranden efter regnet slutligen stannade, utan att ändra innebörden av meningen alls, eller hur de två klausulerna till varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.