Vad är en PREDIKATIV Adjektiv?

En PREDIKATIV adjektiv är ett ord som beskriver ett substantiv, men sker närmare predikatet i en mening. Enkelt uttryckt är det en beskrivning av ord som ger mer information om ett substantiv eller pronomen, även om det visas på andra sidan av ett verb. Det är ofta benämns som ett predikat adjektiv. Vanligtvis identifiera en PREDIKATIV adjektiv är mycket enklare än man kan tro. Till exempel, i meningen "Stranden var sandig ordet" sandiga beskriver substantivet stranden. Den berättar mer om stranden. Ordet sandiga, därför är ett adjektiv. Även om orden sandig och stranden är åtskilda med ett verb, är det ändå tydligt att de två hör ihop, ett ord beskriver den andra.

Verbet som skiljer dem, ordet var, är predikat i meningen. Det är en länkadress verb som visar agerande substantivet stranden. Detta är anledningen till att ordet sandiga kallas PREDIKATIV adjektiv. Det är ett adjektiv som är skilt från dess substantiv och även avslutar innebörden av predikat i meningen. Det kan vara viktigt att hålla i minnet att predikatet i en mening är en åtgärd ord-ett verb eller verb fras. Ett substantiv är en person, plats eller sak och oftast är föremål för en enkel mening. Adjektiv är ord som beskriver substantiv. PREDIKATIV adjektiv beskriva och öka betydelsen av både predikat och substantivet. I meningen "Himlen är mörk vända ordet" mörka är det adjektiv som beskriver, eller ändrar ordet himmel. Predikatet, vänder, separerar orden himmel och mörkt. Således är mörkt PREDIKATIV adjektiv. kan samma information förklaras mer avancerade termer, liksom. På engelska grammatik, ett komplement är något som fullbordar innebörden av en klausul, fras eller mening. En modifierare är något som läggs förändra betydelsen av ett ord. När adjektiv används med substantiv, kan de ändras, eller ändra innebörden på ett subtilt sätt. Detta är anledningen till adjektiv kallas modifiers.

någon av dessa termer är lämpligt att beskriva en PREDIKATIV adjektiv. Ordet mörkt i meningen ovan är ett komplement till det och modifier av himlen. Ordet sandiga i meningen ovan är ett komplement till verbet var och förändringar i det ordet stranden. I grammatiska termer, alltså ett PREDIKATIV adjektiv ett komplement till de predikat, men dess funktion är egentligen att ändra föremålet i meningen. Det spelar ingen roll vilka termer som används, så länge de rätta orden kan identifieras och förklaras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.