Vad är en Avstavade förening?

Ett bindestreck förening består av två ord kombineras på engelska med ett bindestreck. De två ord är ofta adjektiv eller substantiv, och kan användas av sig själva, men i kombination med ett bindestreck de representerar en annan sak. Gemensamma bindestreck föreningar är "deltid", "high-speed" och "editor-in-chief. " Eftersom engelska är inte helt konsekvent, och eftersom det skrivna språket förändras, att använda ett bindestreck förening inte alltid reglerat. Den kombinerade förening är i allmänhet minst använda formen av sammansatta ord. Ofta ord kommer började som en öppen förening, framsteg i ett bindestreck förening, och med frekvent användning i det engelska språket, kombineras i det gemensamma ordförrådet som ett ord. Ett exempel är kombinationen av de två orden "nyckel" och "styrelse" användas separat för att beskriva en dator verktyg i början av dess användning. Dessa kombineras sedan efter några användning i ett bindestreck förening: "key-board. " Ofta när denna behandling blir vanligare, bindestreck blir gradvis minskat och uttrycket blir en ett-ord förening: "tangentbord. "

Ändra och beskrivande pronomen ofta använder ett bindestreck sammansatt för att undvika förvirring. Beskrivande ord som big-time, är gul-grönt, och höghus kombineras för att göra meningar mer tydliga och att kombinera två obesläktade ord till en idé. En term som "hög risk situation," utan bindestreck förening kan skapa förvirring. Termen syftar uppenbarligen till en situation med överhängande fara. Utan bindestreck det skulle stå "Mycket farliga situationen", och kan beskriva samma sak som med bindestreck situationen, men kan även beskriva en "hög" situation (som i höga), med ett hot om fara (inte nödvändigtvis "höga"). Denna nya konstruktion ändrar innebörden helt.

Also, engelska ord med ord i mitten eller mer än två ord är ofta bindestreck, t. ex. merry-go-round, far-in-law, eller tio-åring. I fall som dessa, de flesta av tiden termen görs plural genom att lägga till ett "s" till den sista uppsättning ord. I vissa ovanliga fall är dock termen i pluralis genom att lägga till ett "s" för det första ordet, vanligen substantiv, till exempel "Advokatbyrå lag. "

>

Många ord som började som en typ av förening i England under de germanska språken, men bytte till en annan typ av förening efter att ändra språket år 1066 med den normandiska invasionen. Vissa ord har bara ändrats hela tiden på grund av obekväma stavning eller användning, och några ord, liksom den ursprungliga titeln Herman Melville's "Moby Dick, var" bara bort, eftersom de var mer rationellt eller verkade mer naturligt utan bindestreck förening.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.