Vad är "Värna om de Choir"?

predika för kören är ett engelskt idiom som betyder en person försöker övertyga eller övertala någon annan person eller grupp att tro på eller komma överens med något som de redan tror på och håller med. Predikar för kören, predika för kören, och predika för de konverterade alla liknande idiom med samma betydelse, men att predika för kören är den vanligaste.

Denna speciella formspråk härrör från den traditionella kyrkan, där kören, eller kör i en kyrka står bakom predikanten sjungande psalmböcker att uttrycka tron i kyrkan medan predikanten ger en predikan hoppas att nå de icke-troende i församlingen. Predikanten skulle inte vända om och leverera predikan till kören snarare än församlingen, eftersom detta skulle betraktas som en meningslös eller meningslös handling. Således formspråk predikar för kören avspeglar samma huvudman. Någon kanske säger "du predika för kören" Om du skulle erbjuda en uppvärmd eller passionerad förklaring av din sociala, politiska eller moraliska synpunkter och de redan kommit överens med din position. Detta är ett sätt att låta dig veta att det finns eller kommer att bli någon debatt på vad ni säger och att de är helt eniga. De kan också dra slutsatsen att du kan stoppa utgifterna energi att försöka övertyga dem om din punkt eftersom det är en punkt de redan har slutits på egen hand.

Likaså kan en enskild rant eller utlopp för sina känslor på ett ämne och avslutas med ett uttalande som "jag vet, jag predikar för kören. " Detta är ett uttryck som anger att de helt enkelt ville utlopp för sina känslor i en fråga till någon som de visste skulle förstå och hålla med dem snarare än någon som skulle debattera frågan eller erbjuda ett annat perspektiv.

genom användning av idiom "predika för kören" sällan används i samband med en verbal förolämpning i sociala samtal, kan det vara ett tecken på att du är slösar bort din tid i samtal och bör gå vidare till ett annat ämne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.