Vad är Theater av främlingskap?

Theater av främlingskap, som också kallas episk teater eller dialektisk teater, är en form av teater baserad på principen med liveuppträdande som ett medel för social och politiska kommentarer. Bertolt Brecht, tysk författare, krediteras med att kombinera tidigare teatraliska traditioner att komma fram till begreppet Theater av alienation. Det beskrivs ofta som anti-realism, eftersom den inte gör ett försök att beskriva livet som det är, utan snarare använder mediet för teatern att framföra argument och sociala idéer. Den sammanhållande Begreppet episk teater kom genom arbetet med Bertolt Brecht. I hans pjäser, sökte han med våld påminna publiken om att de såg en föreställning. I motsats till upphävande av misstro i samband med realistiska spelar ville Brecht aldrig publiken att tro att de var känslomässigt i synk med karaktärerna. Genom att bryta konventioner som har skådespelarens tala direkt till publiken, skapade Brecht det som kallas "utanförskap effekt. " Detta gjorde det möjligt för publiken att se spela från en kritisk, snarare än emotionell, synvinkel.

Brecht och andra förespråkare menar att nyckelbegreppet Theater av främlingskap är att publiken ser spela kritiskt. Till skillnad från den Stanislavskij systemet med realism, spelar Theater of Alienation försöka förstöra alla möjligheter till verklighetsflykt. Snarare än att lämna det upp till publiken att förstå vad en karaktär motivation för åtgärder, försöker Theater av utanförskap att göra sina val uttryckliga och sång. Tecken talar ofta om andra saker som de valde att inte göra så att de kunde göra en viss åtgärd. Denna egenskap och skrift teknik syftar till att förhindra antaganden om mänskligheten i karaktärerna. Theater of Alienation försöker visa att karaktärerna inte är människor, är de idéer och manifestationer av teman.

Ställer in episk teater är ofta icke-realistiska, vilket tyder på mer än att visa en viss plats. Däremot rekvisita är ofta viktiga funktioner som också skildra teman eller idéer och hjälpa ange ett tecken status eller yrke. Bildtexter eller prognoser används ofta för att ge snabba sammanfattningar av off-iscensättningen. Denna ytterligare fjärmar åskådaren från att tro på världen av dramat, och strävar efter att hålla dem fokuserar på idéer snarare än tecken. För att förhindra melodram eller känsla att gå om publiken, komiska sånger och musik används ofta för att ge emotionell detaljer. Effekten av denna praxis kan vara extremt skärande på en publik ovana Theater av alienation. Ofta leder det till glada, upptempo låtar med störande lyrics. En av de mest kända sånger episk teater är Kurt Weills "Mac the Knife", vilken dragen jazzy, upptempo musik tillsammans med berättelsen om en galen mördare.

Bortsett från Brecht, har flera dramatiker produceras fungerar enligt principerna för Theater av alienation. Thornton Wilder tros ha avsedd Skin of Our Teeth som episka teater. Modern dramatiker Dario Fo och Caryl Churchill tros också ha skrivit låtar efter Brechts teorier. Brechts egen episka teater verk är många, och inkluderar Tolvskillingsoperan , Mor Courage och hennes barn , och REFLEKTERABEL Rise of Arturo Ui .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.