Vad är Sällskapet Vakttornet?

Sällskapet Vakttornet hänvisar kollektivt till företag som används av den religiösa grupp som kallas Jehovas vittnen. Dessa företag utför koncernens Publishing behov, samt administrativa och andra syften. Före 2001, termen "Sällskapet Vakttornet" användes ofta för att hänvisa till Jehovas vittnen som helhet, även av dem i deras egna skrifter. Sedan dess har kyrkan gjort ett försök att skilja mellan sin religion och Sällskapet Vakttornet. De företag som kallas Sällskapet Vakttornet ägs av det styrande organet i Jehovas vittnen. Utanför dessa tre andra företag finns, som ingår samtliga 2000. Deras syften omfatta främjande verksamhet och intressen Jehovas vittnen utanför USA, liksom byggandet av kyrkans kyrkor, som kallas Kingdom Halls. är Miljontals exemplar av Jehovas vittnens litteratur, inklusive bibel skrifter, delas ut varje månad. Den Vakttornet och Vakna! få särskilt hög omsättning, som ökar på en global nivå, och de är båda översatta till dussintals språk. Dessa skrifter såldes till allmänheten kostnad fram till början av 1990-talet och sedan dess har delats ut gratis. Donationer kan ges av dem som så önskar. De anställda i de företag som utgör Sällskapet Vakttornet är frivilliga som bor och arbetar på huvudkontoret i New York samt i över 100 olika kontor i världen platser. En mindre del av medlem donationer går att betala uppehälle för dessa frivilliga.

Jehovas vittnen spåra sina rötter tillbaka till 1870-talet och kallades bibelforskare fram till antagandet av deras nuvarande namn 1931. Namnet "Jehovas vittnen" kommer från en vers i Gamla testamentet Jesaja bok. Kyrkan använder version av Bibeln som kallas den Nya Världens översättning av Den heliga skrift. Församlingarna av Jehovas vittnen brukar träffas tre gånger i veckan i enkla kyrkor som inte visas krucifix eller bilder så många katolska och protestantiska kyrkor gör. Varje församling leds av äldste som övervakar undervisning i församlingen och ger råd och vägledning som behövs för dem som de undervisar.

Ledamöter av religionen träffas också i större årligen församlingar där många församlingar går samman för Bibelns undervisning. Under dessa årliga möten, är de som nyligen har konverterat till tron döpta. Sammanlagt har kyrkan miljontals medlemmar över hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.