Vad är Nonverbal Language?

Nonverbal språk är ofta alltför snävt definierad som gester och kroppsspråk. Även om dessa verkligen utgör en stor del av ickeverbal språk spektrum, är de inte summan av alla typer av kommunikation som kan klassas som icke-verbal. Förutom gester och kroppsspråk, ibland vad vi säger inte kan klassas som icke-verbal. Till exempel kunde inte besvara en fråga kommunicera flera saker, som att inte veta svaret, inte har faktiskt hört frågeställaren, eller att vara avfärdade frågan som olämplig eller inte värt att svara.

ytterligare, där icke verbala språk beskrivs, det nästan alltid omfattar inte bara vad vi säger, utan också det sätt på vilket vi säger det. Tone, sarkasm, hur en högtalare avslutar en mening, betoning på ord, och en mängd andra sätt som vi säger saker som talas, är "hur" och inte "vad" vår talat språk. Många denna andra grupp som icke-verbal, även om det talade språket. Det har varit många böcker och uppsatser om hur vår icke verbala språket förmedlar till oss. Vissa gester kan användas som vikt för hur vi talar, MELLANFODER av ögonfransar kan förmedla en flörtig tanke. Hur vi stå, gå in i ett rum, håller oss själva medan vi pratar, och om vi ögonkontakt eller inte, är alla kroppsspråk som kan förmedla lager av betydelse för vilka du kommunicerar. Du kan även se hur två människor som talar två olika språk kan kanske tala med varandra genom gester, uttryck, och bara några ord i ett främmande tungomål. Naturligtvis kan olika kulturer tilldela olika innebörd kroppsspråk och gester, så det är bäst att vara försiktig när du använder dessa samtidigt som man försöker kommunicera med människor i andra kulturer. Det finns olika procentsatser tilldelats mängden kommunikation som finns i ett språk som är icke-verbala språk. Även dessa procentsatser får citeras så hög som 93%, i verkligheten är siffran cirka 70% procent av de flesta konton. Det hjälper verkligen, sedan fundera på hur du presenterar dig själv, hur du gest, hur man uttalar ord, och hur du använder ton. Dessa kan kommunicera ca 70% av vad du försöker säga. En annan anledning till att förstå icke-verbal kommunikation är viktig är på grund av autism skala lärande störningar, i synnerhet, icke verbala språket eller inlärningsstörning (NLD). NLD drabbar många människor och kännetecknas av en persons oförmåga att läsa icke-verbala signaler, och misslyckandet att förstå ton och böjningsformer. Om du kommunicerar med en person med NLD, skulle de bara vara emot omkring 30% av vad du försöker säga.

I ett klassrum, kan elever med NLD allvarligt ifrågasättas, anklagas för att inte lyssna och tänkte lata. Vissa genomgår även ett batteri av tester för att se om de är delvis döva. Verkligheten är att dessa elever lyssnar, men de är inte avkodning ickeverbala språk med anläggningen i sina kamrater. Studenter av denna typ behöver ofta extremt särskilda skriftliga anvisningar och särskilda talat ledtrådar för att hänga med sina klasskamrater. Utan dessa, flundra de i skolorna och har en svår tid för sina kamrater. De får inte heller någonsin att kunna läsa sarkasm, så det är viktigt att lärare är medvetna om denna störning när undervisning NLD studenter.

Även icke-verbala språket är fortfarande ett verktyg som förbättrar, eller ibland hindrar kommunikation, specifikt talat språk kan förmedla en punkt med större precision. Andra kan vara mer eller mindre skickliga på att läsa av kroppsspråk, och kanske inte alltid "get" ton. Det ska sägas att de flesta människor tar kroppsspråk och ton i beaktande när man hör andra tala så, förutom att med precision i det talade språket, kan det vara bra att förstå när kroppsspråk kan avleda uppmärksamheten från en punkt som du försöker göra , i stället för att betona det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.