Vad är National Library Week?

Biblioteken är dörrar till nya världar, ger människor tillgång till information och litteratur. När någon besöker ett bibliotek, hon har all kunskap om världen till hennes förfogande. Detta är anledningen till att USA inser vikten av bibliotek varje år. National Library Week är firandet av bidragen bibliotek och bibliotekarier har gjort att det amerikanska samhället. Skola, offentliga, akademiska och specialbibliotek delta i det årliga firandet. bildades Firandet 1958 och observeras varje april. Det främjar användningen och stöd från alla bibliotek. Under den veckolånga evenemang, tisdag avsätts för National Library arbetare Day. Denna speciella dag firar arbete bibliotekarier, bibliotekspersonal, administratörer och Friends of the Library grupperna.

Under mitten av 1950-talet blev det känt att amerikanerna var spendera mer pengar på radio, TV och musik instrument istället för att använda sina surt förvärvade pengar på böcker. Som svar på detta dilemma, samarbetar American Library Association (ALA) med American Förlagsförening att skapa en ideell organisation som heter National Book kommittén under år 1954. Utskottet var utformat för att uppmuntra amerikanska medborgare att läsa på fritiden och i slutändan hoppades att förbättra människors hälsa och inkomst av den amerikanska familjen.

År 1957 skapade National Book kommittén en plan för National Library Week . Målet var enkelt-att uppmuntra människor att läsa så att de ökar biblioteksanvändning och stödja biblioteket i dess ansträngningar att utbilda allmänheten. Av 1958, presenterade kommittén parollen "Wake Up och Läs!" National Library Week firades för första gången detta år.

sågs Firandet en andra gång under år 1959. Snart röstade ALA att fortsätta firandet på årsbasis. När National Book kommittén upplöstes 1974, började ALA att övervaka National Library Week.

Idag erbjuder ALA bokmärken och affischer främja evenemanget via deras onlinebutik. Bibliotek över hela USA sponsor en rad aktiviteter för att få uppmärksamhet till det årliga firandet. Sample verksamhet kan omfatta storytimes, framträdanden författare, mässor bok, book-making evenemang, och andra program som firar bibliotek.

Bibliotek stimulera sinnet, uppmuntra människor att läsa, lära små barn att böcker är spännande och ger en oändlig källa till information. Bibliotek kan hittas i nästan varje svensk stad och erbjuda program och tjänster som berikar samhället. National Library Week firar bidrag sådana bibliotek genom att uppmuntra människor att ta tid att inse fördelarna med att stödja det lokala biblioteket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.