Vad är Headless Horseman?

Kanske en av Washington Irving mest kända karaktärerna, Headless Horseman, terroriserade sjuttonhundratalet staden Sleepy Hollow i New York. Baserat på en gemensam folklore, passar Headless Horseman formen av många jaga berättelser centrerad på aggressiv uppenbarelser. Antagligen en Hessian soldat kring sekelskiftet av artonhundratalet, föreföll Headless Horseman ursprungligen i Irving novell, "The Legend of Sleepy Hollow".

Även om det funnits många varianter av historien om The Headless Horseman genom åren, bland annat en 1999 film som hette Sleepy Hollow som anpassade Irvings ursprungliga berättelse för film-skärm, den grundläggande Begreppet Headless Horseman innehåller de grundläggande elementen i den ursprungliga Irving tale. Ursprungligen anställdes för att stödet slut frihetskriget i Amerika, dödades Horseman när en kanonkula avhuggna huvudet. Han begravdes senare i Sleepy Hollow och tillbaka som ett spöke, terrorisera den lilla staden och den omgivande landsbygden i århundraden.

Huvudpersonen i Irvings berättelse är Ichabod Crane, en Sleepy Hollow skollärare ursprungligen från Connecticut som stöter på Horseman . Den Hessian Ghost rider med hans avhuggna huvudet vilande på sadeln när han jagar Crane. I Irvings berättelse, som publicerades år 1820, eftersträvar Headless Horseman Crane tills han korsar staden bron. Ryttaren följer inte, utan istället kastar hans avhuggna huvud vid Crane.

Senare är Cranes hatt hittades med ett splittrat pumpa intill detta, antagligen användes som rekvisita för att imitera Headless Horseman's avhugget huvud. Vid denna punkt i historien finns det mycket debatt om vad som hände med Crane. Några bybor påstår att Crane dödades eller bortfördes av Headless Horseman, medan andra tror Crane enkelt flydde i skräck. I slutet av berättelsen, uppstår ett underförstått att ryttaren var faktiskt Brom Bones, mannen Crane hade konkurrerat med för hand Katrina Van Tassel.

Berättelsen själv passar formen av många sagor om spöklika chases, men Headless Horseman har arbetat sig fram till populärkulturen liksom litterära legend på ett sätt Några andra tecken har gjort. Irving skapelse, liksom dess tvetydighet i historien-var det verkligen ett spöke, eller var det helt enkelt Brom Bones knep för att driva ut Crane? - Gör det särskilt skrämmande karaktär eftersom det suddar ut gränsen mellan mänsklig aggression och som spöken och andar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.