Vad är Handwriting Analysis?

Handwriting analys eller GRAFOLOGI används i två separata ansökningar. Vissa grafologer används handstil analys för att göra förutsägelser om personlighet eller sannolikheten för vissa beteenden. I andra fall kan handskrift analysen användas i det rättsliga systemet för att kontrollera att ett testamente inte är förfalskade, eller att identifiera handstilar prover kommer från samma källa. P

handstilar analys är tänkt att vara en giltig studie av grafologer. De föreslår att eftersom processen med handstil är ansluten till det centrala nervsystemet, det sätt på vilket en person skriver kan ange vissa personlighetstyper och egenskaper. Andra avskeda handstil analys för personlighet profilering som en pseudovetenskap.

Medan handstil analys som vetenskap kan vara ett diskutabelt ämne, många företag anställer grafologer att utvärdera handstil perspektiv anställda. Detta är särskilt vanligt i Europa, men amerikanska arbetsgivare kan använda denna samt ett av verktygen för att välja den bästa kandidaten för ett jobb.

Handskrift analys av personer med skrivsvårigheter anses inte vara en viktig strävan, eftersom det är uppenbart dysfunktion mellan kroppen och hjärnans förmåga att producera lämplig skriftlig. Vissa kritiker av GRAFOLOGI har nämnt att ett krav på handstil analys av dessa med skrivsvårigheter är liktydigt med olaga diskriminering och anställningsförfaranden. i det straffrättsliga systemet, kan kriminaltekniska grafologer undersöka handstil att göra uttalanden om de troliga personlighet ett ämne. Man kan ofta konstatera att båda sidor av ett ärende kommer att anställa en handskrift expert, alltså giltigheten av expertutlåtanden ofta noll, eftersom rapporter tar ut varandra. p

Forensic grafologer används för att få fler möjligheter att vittna om handstil analys. Förändringar i lagstiftningen under 2001 nu låta en domare rätt att godtyckligt underkänna vittnesmål när han eller hon anser att uttalandena inte vetenskapligt kan kontrolleras. Detta utrymme kan ofta eliminera vittnesmål baserat på handstil analys.

Rättsväsendet har också åberopat GRAFOLOGI att identifiera skrift kommer från samma källa. På detta sätt kan en graverande skriftliga bevis skall jämföras med författandet av en misstänkt, och eventuellt visa närhet eller inblandning i ett brott. Handstil analys kan också användas för att styrka arv eller att visa att rätt person inte kan ha skrivit juridiska dokument. Det finns ingen certifiering i USA för grafologer. Det finns dock flera högskolor där man kan träna specifikt i den psykologiska bedömningen av handstil. Ingen av dessa ackrediterade universitet i USA. Två är i Italien, och det finns också ett universitet där man kan tjäna en fil kand i handstil analys i Buenos Ares.

I USA viktigaste medel för lärande Handeln via korrespondens skolor. Detta gör kanske känner att handstilen analys är egentligen inte en legitim vetenskap, speciellt eftersom det finns så få universitet att erbjuda den som sådan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.