Vad är Godey’s Lady’s Book?

Om kvinnor idag känner att de inte kan klara sig utan sina månadsmagasin, vare sig de Vogue , Oprah eller Good Housekeeping , de d förstår definitivt den stora spänningen med amerikanska 19th century kvinnor när de skulle få sina Godey's Lady's Book varje månad. På sin tid, och trots dess höga teckningskurs om tre amerikanska dollar (USD) per år, var det mest populära tidningen, med titeln "drottningen av MENS. " Borren litteratur, konst, poesi, det senaste inom mode och musik (med tillskärningsmönster och noter), förutom en vacker hand färgad MODETECKNING på varje tidning.

Louis Godey började tidningen, på 1830-talet. Genom 1837 Godey förvärvade Sara Josepha Hale's Ladies Magazine och litterära Gazette . Han erbjöd Hale tjänsten som redaktör, som skulle tillåta henne att stanna kvar i Boston. Mor till fyra samtyckt till påståendet, och Godey's Lady's Book var född på nytt, med betydande inflytande Hale. I slutet av 1830-talet, Godey's Lady's Book var intensivt populär, och innehöll många unika detaljer. Det var inte den första tidningen för kvinnor, och man följde utvecklingen av många populära brittiska tidningar. Var dock Hale stort engagemang för utställning av amerikanska skriva talang, och många en igenkännbar namn inom litteraturen tillhandahöll material för Godey's Lady's Book inklusive Edgar Allan Poe, som blev en ivrig anhängare av Godey och Hale insatser.

Kännetecknande som sticker ut i tidningens historia är Godey beslut att copyright allt material. Detta rasande mindre förlag, eftersom de inte tilläts stjäla material från Godey's Lady's Book för sina egna publikationer. Vissa publicister ansåg att copyrighting materialet var en självisk handling, och förutsåg den snabba nedläggningen av tidningen. Denna förutsägelse skulle visa sig vara falska, och tidningen skulle härska enväldigt förrän 1898, med Hale egenskap av redaktör i 40 år.

Tre gånger om året, featured tidningen frågor som utställningsmonter talangen hos kvinnliga författare bara. Trots att tidningen var ofta traditionalist i naturen, feministiska litteraturkritiker benägna att peka på tidskriften som en fantastisk väg att före tillkännagivandet av kvinnliga författare under 19th century. Men Hale marknadsförs även tidningen för att män och fäder, eftersom det skulle främja utbildning av kvinnor, endast så mycket att de skulle vara bättre hustrur och mödrar som ett resultat av att läsa det.

Godey's Lady's Book var mamma på frågorna om inbördeskriget, men det är oklart hur många abonnemang på tidskriften skulle ha nått sydstatare, särskilt i de områden som drabbades värst av kriget . Margaret Mitchell i Borta med vinden hänvisar till södra damer lider av brist på mode information eftersom de inte kunde få sin favorit modemagasin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.