Vad är Fenixorden?

Fenixorden är en fiktiv organisation skapad av JK Rowling för hennes serie Harry Potter . Den består av en grupp av trollkarlar som band samman för att bekämpa Lord Voldemort och hans dödsätare. Inom ramen för böcker, är Fenixorden en bra organisation, medan Dödsätarna anses onda. Den femte boken i serien är döpt efter den ordningen, och Order, tillsammans med sina medlemmar, spelar en central roll i serien.

Albus Dumbledore ursprungligen grundade Fenixorden på 1970-talet, när Voldemort var först stiga till makten. Han samlade ett gäng begåvade häxor och trollkarlar tillsammans för att motsätta Voldemort och hans anhängare. Ordern döptes efter Fawkes, Dumbledores husdjur Phoenix, som också råkar vara en viktig karaktär i böckerna. Under 1970-talet dog många medlemmar av Fenixorden eller försvunnit medan motsatta Voldemort. Bland de döda är Lily och James Potter, Harry Potter föräldrar. När Voldemort stiger igen i Harry Potter och den flammande bägaren , den fjärde boken, Dumbledore snabbt reformer ordern, Trots krav från Trolldomsministeriet som Voldemort inte har återkommit. Den senare delen av serien dokument striderna utkämpas av medlemmar i Fenixorden, flera av dem dör eller skadas. Några av medlemmarna är gamla medlemmar från 1970-talet, medan andra är nyligen anslutit sig. De krafter som Fenixorden representerar enorma skicklighet, tillsammans med en önskan att besegra ondskan i världen. I den femte boken, är högkvarter för den ordning som fastställts vara på plats nummer 12, Grimmauld plats. Medlemmar kan bara få reda på placeringen av huvudkontoret från Albus Dumbledore, som fungerar som Secret-Keeper för ordern. A Secret-Keeper är en individ används för att hålla en stor hemlighet som platsen för en häxa eller trollkarl som kan vara i fara. Hemligheten är förankrade i den Secret-Keeper med Fidelius Charm, som sägs vara en mycket komplicerad del av magi.

läsare lära sig om Order of the Phoenix i den femte boken, då serien vänder mycket mörkare med återlämnande av Voldemort. För att gå med, måste guider vara 17 och utanför skolan. Medlemskap i Fenixorden kan visa sig vara mycket farligt, eftersom Voldemort och dödsätare kommer skyr några medel för att nå sina mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.