Vad är Cockney dialekt?

Cockney dialekt är en engelsk dialekt som talas i East End i London, trots att området där det talas har krympt avsevärt. Det är vanligtvis förknippas med arbetarklass medborgare i London, som kallades cockneys, och det innehåller flera särskiljande drag som är kända för många engelsktalande, som dialekten är ganska känd. Några studenter i lingvistik har blivit orolig för att cockney dialekt kan falla ut av talad engelska, på grund av påverkan av mångkulturella invandrare i London som har lagt sina egna regionala slang och mönster tal till dialekt.

Termen "cockney" kommer från ett Middle engelska ord, cokenei , som betyder "stadsbo. " Det är förmodligen härstammar från en medeltida term som hänvisar till runt en kull eller koppling av ägg, som användes nedsättande om människor som lever i den dåvarande trångt, sjukdom ridit och smutsiga städer. Den distinkta brytning av arbetarklassens Londonborna, särskilt de som bor i East End blev en anmärkning av observatörer så länge sedan som the 17th century. Det viktigaste egenskaper cockney dialekt innefatta avskaffandet av bokstaven "H "från många ord, det dubbla negativ, sammandragningar och förskjutningar vokal som förändras drastiskt sätt ord ljudet. Dessutom är många konsonanter eller kombinationer ersättas med andra ljud, vilket är fallet i "frushes" för "trastar. " I vissa fall, den sista konsonanten i ett ord är också sjunkit, t. ex. "ägg" för "över". Många av dragen i Cockney tal tyder de lägre klasserna att vissa observatörer, till exempel användningen av "mig" i stället för "min" i många meningar är vanligen förknippas med en mindre än perfekt förståelse av det engelska språket.

En av de mer unika aspekterna av Cockney tal är Cockney rimmade slang. Även rimmade slang inte används i så stor utsträckning som vissa fantasifulla individer kan föreställa aspekter av det är verkligen används i dagligt tal. I Cockney rimmade slang, är ett ord ersätts med en fras, vanligtvis med ett ord som rimmar med det ursprungliga ordet, t ex "hund och ben" för "telefon. " Ofta ett ord från frasen används för att hänvisa till det ursprungliga ordet, vilket är fallet med "porkies" för "lögner" härrör från rimmade slang "porkies och pajer. "

Cockney tal kan vara extremt svårt att förstå, särskilt för amerikanerna, eftersom det är fullt med utbyte av ord tack vare rimmade slang, kulturella referenser, och förändringarna av vokaler och konsonanter som kan göra ord obegripligt för lyssnaren. Liksom andra unika dialekter, kan en tjock cockney accent verkar nästan som ett annat språk. Man bör också vidtas vid försök att härma den, såsom cockney dialekt kan vara mycket hala, särskilt när det gäller användningen av rimmade slang och inhemska användare kan förväxlas eller road av att försöken av en främmande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.