Vad är Children’s Book Week?

Children's Book Week är ett veckolångt firande av barnböcker. Den hade sin start 1919 och firas främst i skolor, bibliotek och bokhandlar. Typiska händelser under Children's Book Week omfatta berättande, författare och besök illustratör, och verksamheter som rör böcker. Målet med Children's Book Week är att uppmuntra en kärlek till läsning och böcker hos barn. Det litterära firande vuxit från hjärnan av Franklin K. Matthiews, en bibliotekarie för Boy Scouts of America. 1913 reste han genom USA i hopp om att främja skapandet av värdefulla böcker för barn. Matthiews sökte stöd hos bibliotekarier, bokhandlare och boka förlag. Han fann två medhjälpare i form av Frederic G. Melcher, redaktör för Publishers Weekly och Anne Carroll Moore, superintendent av barns Arbetar på New York Public Library. 1916 gick The American Library Association och American Booksellers Association Boy Scouts att sponsra bra bok Week. När ABA (American Booksellers Association) höll en konferens 1919, organisationen beslutat att göra bra bok Vecka en årlig fest. Döptes Children's Book Week. ALA (American Library Association) uttryckte officiellt godkännande flera månader senare. Av 1944 tillträdde Children's Book rådet ansvaret för att övervaka Children's Book Week. De började arbetet med distribution av PR-material och uppmuntra människor runt om i landet för att fira denna viktiga händelse för barn.

Tidigare var Children's Book Week alltid hållas en vecka före Thanksgiving. Efter 2007 års firande, beslutades det att den veckolånga evenemang skulle hållas varje maj. Idag, bokhandlar, bibliotek och skolor kan främja Children's Book Week av hosting partier och speciella evenemang. Barnen kan delta i program med berättare, tävlingar, storytimes och framträdanden av kända författare och illustratörer. Människor som vill fira händelsen hemma besluta ofta att skänka böcker till lokala barnsjukhus och Head Start program. De läser barnböcker till sina barn och försöka hitta sätt att få dem entusiastiska böcker.

Franklin K. Matthiews ville förbättra kontrollen av barnböcker och rest land för att få uppmärksamhet till orsaken. En enda bibliotekarie var den katalysator som satte igång en stor rörelse fortsätter att hyllas av dem som älskar böcker. Från dess första början år 1913 till sin eleganta firandet i dagens värld är Children's Book Week en chans att uppmuntra alla barn att utforska undra av böcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.