Vad är Automatisk Lip Reading?

Lip läsning är knappast en ny form av kommunikation är ett grundläggande verktyg för de döva, för att inte nämna en användbar färdighet för överföring av meddelanden över en högljudd fest eller över huvudet på barnen. En ny form av teknik, däremot, försöker att mekanisera denna urgamla metod för kommunikation. Automatisk läpp läsning, även känd som automatisk tal behandling, är en växande gren av taligenkänningsteknik. I teorin, genom övervakning talandes läpprörelser och andra relaterade element, speciellt konstruerade datorprogram kan tolka muntliga meddelanden även när störande brus eller andra hinder förbjuda en mänsklig röst från att kunna komma till tals.

Vanligtvis kräver automatisk lip läser en video av högtalaren. De former och rytmer som bildas av läpparna ofta är de viktigaste faktorerna för tolkning, utan en mängd andra rörelser som kan hjälpa till att dechiffrera talarens budskap, liksom. Ansiktsuttryck och rörelser av huvudet kan vara avgörande faktorer. Om någon bra ljud finns tillgänglig, är det automatiska läppen behandlingen processen underlättas betydligt, eftersom sammanhang ledtrådar från den hörbara delen kan föreslå ohörbart ord eller fragment av tal.

Utvecklingen av automatiska läppen läsning teknik vilar på förmågan att identifiera enstaka ord som använder samma läpprörelser varje gång de talas. Lip Geometry Estimation (LGE) är en av de mer avancerade datasystem på plats som övervakar och tolkar sådana mönster. Forskare har utvecklat en betydande automatisk läpp läsning och taligenkänning för det nederländska språket, men i allmänhet har området fortfarande gott om utrymme för framsteg.

Automatic lip behandlingen har fått en ny våg av intresse och uppmärksamhet på grund av dess genomförande på arkiverade hemvideor av Adolf Hitler. Filmat av Eva Braun under kriget, en gång-filmer kom till liv när taligenkänningsteknik tillämpades på materialet. Huruvida de tolkningar är helt korrekt, den automatiska läppen läsa programmet har gett en inblick i en historisk person som utan tvivel kommer att skapa ett fortsatt intresse inom området för automatisk läpp läsning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.