Ska jag skriva ett Thank You Note?

Aktuella etikett experter benägna att dra slutsatsen att tack not används mindre ofta än artigheten kräver. De klagar över att bruket att skriva ett tack anteckning efter mottagandet av en gåva är på tillbakagång, och föga uppmuntras hos barn som kommer att avgöra framtiden för denna etikett. Troligtvis skriver inte så många tack anteckningar som etikett specialister skulle kräva. Följande är några exempel på när ett tack anteckning anses vara artiga svar.

Naturligtvis bör man skriva en tack-meddelande när man tar emot en gåva, särskilt om gåvan skickas till en. Detta möjliggör att de som tar emot gåvan att genast erkänna mottagandet och även försäkra givaren att objektet /kassa /presentkort är precis vad som önskas. Regler om att skicka ett tack anteckning kan vara ganska expansiv i familjen inställningar. Till exempel deltog en födelsedagsfest för ett barn bara genom att familjen får inte kräva att skicka ut anteckningar. Många etikett experter oense dock och känner ett tack notera är alltid den rätta lösningen.

Skicka tack anteckningar till nära familjemedlemmar är antingen observeras eller obemärkt av de flesta av familjens medlemmar. Om en familj avstår från denna tradition, så ett tack anteckning krävs inte. Nya vuxna medlemmar av en familj, särskilt makar bör följa traditionen att skicka ett tack anteckning om inget annat informerats. Liksom kan vissa familjemedlemmar vill tackas med en notering, medan andra tycker det är onödigt. Ta reda på vem behöver en notering, såsom mormor, som kan vara agerar som etikett, kan bidra till att jämna vägen mot att bli en del av en ny familj. Det finns ingen bra ursäkt för att inte sända ett tack anteckning till dem som inte är familjemedlemmar. Varje gång man tar emot en gåva, eller har blivit en tjänst, ett tack notera är häfdvunna och lämplig gest. Om man har gjort fel genom att inte skicka tack i det förflutna, är det bättre att skicka ett sent och ursäktande Tack anmärkning, än att aldrig skicka ett. Så om man är generad över ett förfaller i etikett, försöka att inte låta förlägenhet stå i vägen för att göra "rätt" sak. Förutom att skicka ett tack not till dem som skickar gåvor, Tack anteckningar ska skickas till potentiella arbetsgivare efter en intervju. Även om man inte får ett jobb från en intervju, ett bolag, och i synnerhet intervjuarna ännu ett tack. Om möjligt bör göra en särskild hänvisning till ett ämne som diskuteras i intervjun, eller en punkt av intresse. Noteringen är inte avsett att vara servil, men att bara tacka intervjuaren för hans eller hennes tid. Sysselsättning experter anser att en sådan anteckning kan lägga till en extra finish till någon ansökan, och som mycket väl kan bygga upp goda relationer med arbetsgivarna, eller med dem med vilka man kan samarbeta i framtiden. De som får ett stort antal gåvor vid en enda gång, såsom nygifta, bör sträva efter att anpassa varje thank you not. Syftar särskilt på gåvan är mycket bättre än en standard, "Tack för er gåva. " Tack anteckningar skickas med e-post räknas inte. Såvida inte en handstil är helt oläslig, bör anteckningar alltid skrivas för hand.

specificitet i not kan givaren att veta att man faktiskt tänkte om gåvan och njuta av det. Även om det ibland innebär en artig ligga hos mottagaren, fick presenter bör alltid bekräftas genom ett meddelande som är personligt och speglar smaken av givaren. Om ett presentkort eller kontanter har tagits emot tack anteckning kan inkludera tack för "generositet" av givaren, och kanske en idé om hur pengarna skulle kunna användas, även om detta innebär en artig fiktion.

Det är en trevlig sak att ha sitt slag uppmärksamhet erkänt. Ett tack anteckning till en lärare, en hjälpsam person i en butik, eller till någon som gör dig eller din familj en tjänst är alltid lämpligt. Being tackade gör en mer benägna att vara till hjälp i framtiden, eftersom det främjar goda känslor. Således, i nästan samtliga fall bör man rikta ett tack anteckning när en person förtjänar ett tack.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.