Hur kan jag bli mer toleranta?

vara toleranta är att vara respekt för trossystem eller praxis i andra, antingen som individ eller som en kultur. Begreppet tolerans är ofta tillämpas i religion eller i samhället som en förståelse för att andra kan ha olika trossystem, eller ser annorlunda ut. I själva verket bildades regeringar som USA, medan ofullkomlig, om begreppet tolerans, framför allt i förmågan att fritt utöva olika religioner.

Förstå kultur eller praxis i andra kan hjälpa en person som känner att han eller hon inte tolerant nog. Detta betyder inte att man måste gå så långt som att träna på samma sätt som andra. Någon som vill bli mer tolerant för en homosexuell livsstil behöver inte bli homosexuell. Ansluta sig till organisationer som PFLAG, föräldrar och vänner för lesbiska och homosexuella kan bidra till att främja tolerans och empati. I programmet 30 dagar en dokumentär /dokusåpa skapad av Morgan Spurlock, Spurlock har tas människor från olika bakgrunder och inbäddat dem i 30 dagar i en helt annan kultur. En episod var särskilt effektiv, när fundamentalistiska kristna överens om att leva med en islamisk familj i 30 dagar.

Mest intressant var det faktum att de kristna var oroad över bad med muslimerna, eftersom han kände att han skulle bli ber till fel gud. Han var omedveten om att islam härrör från den judisk-kristna traditionen, och att muslimer tillber samme Gud, om än med viss skillnad i tolkningen. alltså lära om en vana att bli mer tolerant kan göra en medveten om likheter, liksom skillnaderna. När det gäller den person som försöker bli mer tolerant för homosexualitet, kan det hjälpa att vara öppen för befriending någon som är homosexuell. Att bli mer toleranta är ofta skrämmande arbete för människor med en styv trosstruktur. I vissa fall, folk tror att det är moraliskt fel att tolerera beteenden som de definierar som syndig. Men även i stora religiösa strukturer som romersk katolicism, där aktiva homosexuella handlingar anses syndigt, är församlingsborna uppmanas att separera "synden från syndaren. " är alltså katoliker och många andra religiösa grupper ålagda att älska alla människor, oberoende av deras beteende. Detta kan producera mer tolerant beteende i frisinnade människor, men kan vara svåra att få tag i folk som avskyr ett visst beteende.

Discarding ens religiösa tro inte är tvungen att bli mer tolerant. Ofta är mer tolerant innebär att man accepterar att andra människor måste hitta sina egna vägar och döma av deras egen bedömning av vad som är rätt.

Att bli mer tolerant i slutändan handlar om att besluta att låta andra göra sina egna misstag, som du definierar dem, och leva sina egna liv. Det innebär också respekt för människor av alla religioner och raser. Tolerans främjas genom att förstå likheter och skillnader, och hämmas genom att vägra att uttrycka empati. Lärande, en av våra största tillgångar, hjälper människor att bli mer tolerant, och kan hjälpa en på vägen till att vara mindre fördömande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.