Hur kan jag bli en bättre författare?

När du är ägnat att bli en bättre författare, det finns metoder för att finslipa dina hantverk, klargöra dina teman, fördjupa emotionell resonans, och revidera effektivt. De flesta människor har styrka i sin skrift, som beskrivande språk, och vissa svagheter, t. ex. lerig struktur eller stereotypa karaktärer. Till att börja med måste du identifiera dina svagheter och sedan arbeta med de få områden där många nya och rutinerade skribenter vackla.

Processen att skriva utvecklar sig olika för varje individ, men det är generella steg att all skrift går igenom. Det första steget är brainstorming där du har störda idéer tävlar om uppmärksamhet. Om du aldrig kämpa för dessa frön, anser dig lycklig. Om du saknar ibland tillräckligt med material att skriva om, hålla en idé tidskrift. ANTECKNA synes banala saker, t. ex. en konversation du hörde i teatern linje eller bitar av en historia om din mosters köksträdgård. Klistra tidningsartiklar att fånga din uppmärksamhet. Bredda din pool av försökspersonerna verkligen gör dig till en bättre författare. När du har en klar idé för din pjäs, klottra ned bilder, dialog utbyten, eller behandling av tecken. Dessa kan vara rörig och förvirrad, men det är viktigt att spela in dem innan de glider bort. Nästa, om din pjäs är berättande eller övertygande facklitteratur, bör den följa en grundstruktur. För att säkerställa en logisk organisation, konturer hjälp att fylla i hål i plotline, ordna era argument, eller ge en plan för början merparten av skrivandet. En skiss kan vara spridda, bara hänvisar till hur den centrala konflikten blir löst eller mycket detaljerade, med karaktär beskrivningar och kapitel för kapitel explications.

Vissa författare hävdar att det vanligaste misstaget, och därmed den största utmaningen är att hoppa över en grundlig redigering. Redigering och översyn är mycket mer än grammatikkontroll och stavfel eller byta några meningar. Översyn ska ta så lång tid, om inte längre, än att fylla ett första utkast. En annan författare eller nära vän kan ge dig förslag.

Bli en bättre författare av omvärderar din struktur, från övergripande tomten ned till sektioner och slutligen med fokus på stycken, meningar och fraser. Varje ord i din pjäs borde vara där av en anledning, och du bör veta varför. Se förbättringar av din skrift kommer att uppmuntra dig genom att bevisa att du har gjort framsteg. Efter flera redigering svep, se till att blicka tillbaka på ditt första, skakig förslaget att se att redigeringen är väl värt mödan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.