Hur är offentligt finansierade biblioteken?

De allmänna biblioteken är en utmärkt resurs för forskning, läskunnighet utbildning och läsning inriktade händelser. De flesta städer har ett bibliotek eller dela tjänster bibliotek med andra städer genom ett mobilt bibliotek och användning av ett allmänt bibliotek är gratis för alla invånare som är beredda att ansöka om lånekort. I USA i synnerhet, har kraftiga budgetnedskärningar kraftigt förorenat medel till offentliga bibliotek, öka oron i vissa områden under överlevnad lokalt baserade biblioteket. Det finns flera primära källor för bibliotek finansiering, till att börja med nationell medel som fördelas till stater eller provinser. Dessa regioner erbjuder ofta ytterligare finansiering när du kan skicka pengar till offentliga bibliotek. Kommuner spelar också en viktig roll för att ge stöd till offentliga bibliotek, och de flesta bibliotekarier ansöka om bidrag för att komplettera dessa medel. Slutligen, privata donationer hjälper oss att hålla offentliga bibliotek, de flesta bibliotek har en sammanslutning av vänner bibliotek som organiserar insamling av medel försäljning och betala årliga avgifter för att hålla reda på biblioteket.

Andelen finansiering beror på var biblioteket ligger. I allmänhet ger kommunen den största andelen av finansieringen av de allmänna biblioteken, ofta minst hälften, om inte mer. Dessa medel har hämtats från lokala skatter, böter bibliotek, parkeringsböter och andra verktyg som används för att generera intäkter för en stad eller ort. På delstatlig och nationell nivå, är finansieringen bestäms av tilldelade medel, och yrkesorganisationer av bibliotekarier vanligtvis starkt lobba för fler bibliotek finansiering för att köpa böcker, betala personal, expandera bibliotek, skapa en tvåspråkig samling, och ge andra värdefulla supporttjänster. p

Bidrag och privata donationer kan också användas för att ge ett betydande belopp för finansiering av offentliga bibliotek, och några stora bibliotek bibehålla en särskild personal för att öka mängden medel som de kan få genom dessa källor. Bidragen omfattar teknik bidrag som gör det möjligt för biblioteken att installera och uppgradera datasystem, bidrag som fokuserar på ett visst ämne som vetenskap, skönlitteratur, barnböcker, eller lokal historia och bidrag utbildning som stöder lokalt baserade samhälle insatser såsom efter skolan läser program. Många privata donatorer är glada att kunna stödja sina lokala folkbibliotek genom att donera medel eller med biblioteket i sina testamenten och bibliotek belöna sin höga profil blodgivare behandlar som efter timmar besök eller privilegierad tillgång till speciella samlingar.

Genom att kombinera flera resurser, kan företagsamma bibliotekarier behålla sina bibliotek användbart, informativt och kul för webbläsare. När det gäller att stödja de allmänna biblioteken, Every little bit räknas: om du inte har råd att donera till ett lokalt bibliotek, tänk om volontärverksamhet tid att hjälpa hyllan, bly efter program skolan, eller ordna fond anvisningar finns. Att vara aktiv med din offentliga bibliotek är ett mycket viktigt sätt att bidra till din lokala samhället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.