Vilka typer av transport som används av Wizards i Harry Potter-böckerna?

en rad olika metoder för magiska transporter används av karaktärerna i Harry Potter-böckerna, allt från svåra apparation till nattbussen. Beroende på ålder häxa eller trollkarl, hans eller hennes kunskapsnivå, och hur snabbt de behöver för att resa, ett sortiment av magisk transport alternativ. Många metoder som kvastar och portkeys involvera förtrollning olika fysiska objekt, medan andra som apparation och Floo pulver är helt magisk.

Fysisk metoder för magiska transporter omfattar kvastar, flygande mattor, portkeys, det nattbussen, och användning av testraler. Kvastar och flygande mattor är fysiska objekt som förtrollade att bära ryttare. I England, är en förbjuden metod för magiska transporter, fastställandet av Harry Potter-böckerna, flygande mattor eftersom de kan ses av mugglare. Wizards får använda kvastar för magiska transporter, så länge de gör det med omsorg. Båda kräver viss skicklighet, även om ryttaren kan snabbt lära sig att kontrollera sina transporter.

Portkeys är poster som är förtrollad att vispa en häxa eller trollkarl till en plats på den andra sidan. Flesta portkeys inrättas för att bara användas en gång: att komma till en plats och sedan återvända till utgångspunkten. En guide kranar ett objekt som en sko, säger "Portus" att förtrolla det. Vanligtvis portkeys aktiveras vid en viss tid så att flera häxor och trollkarlar för att gripa tag i objektet innan den aktiveras och jänkare dem till en annan plats. The Knight Bus kan kallas av någon häxa eller trollkarl i behov som sätter upp en tumme. The nattbussen kombinerar magi och mekanik: den kan köras som en vanlig buss, eller så kan du hoppa från destination till destination. Men det används avges nattbussen som en stenig resa för passagerarna. Wizards kan också använda testraler, bevingade hästar som inte syns om inte guiden har sett någon dö. Testraler kan monteras och ridit gillar hästar och har en utmärkt känsla av riktning, vilket gör dem en bra metod för fysisk magiska transport när du inte vet hur du ska ta dig dit du går, och behovet av att nå dit med några smyg.

är rent magiska transporter såsom Floo pulver och apparation också vanligt förekommande. Floo pulver kan användas av guider i alla åldrar, under förutsättning att en eldstad som är ansluten till Floo nätet kan hittas. Guiden står i brand och kastar en handfull Floo pulver över kroppen, klart enunciating den önskade destinationen. Pulvret slungar guiden genom Floo nätet till andra sidan, en process som snarare är discombobulating. Den bästa metoden för magiska transporter för trollkarlar som uppnått 17 års ålder är apparation, som gör en guide för att försvinna från en plats och dyker upp i en annan nästan omedelbart. Apparation är ganska farligt, eftersom det kan orsaka svåra kroppsskador som kallas "splinching" om det utförs dåligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.