Vilka olika typer av skämt?

Många olika typer av skämt har varit en del av den mänskliga erfarenheten i årtusenden, och troligen användes innan våra äldsta historiska dokument gjordes. Den vanliga uppsåt att berätta ett skämt eller skämta med någon är att producera skratt, och att skildra mänskliga brister i en humoristisk ljus. De typer av skämt tillkommer moderna kulturer omfatta ordlekar eller ordlekar, practical jokes, kloka observationer om likheter och skillnader, och enkel fråga /svar skämt, bland annat. En vits är en ordlek som utnyttjar likheter mellan ord eller fraser. En av de mest kända ordlekar är en ordlek på namnet på en av de ben i överarmen, kallas överarmsbenet. Detta ben är populärt kallad "Funny Bone," på grund av sin närhet till ett känsligt område av armbågen och en ordlek mellan "överarm" och "humoristisk. "

Flera typer av skämt är inte nödvändigtvis verbal karaktär, men skämt ändå, och dessa är allmänt känt som practical jokes. I ett practical joke, är ett intet ont anande person ledde till en frustrerande och obekväma-men helst ofarlig-situation. När personen inser att han har använts på ett skämt, humor inträder i dennes bekostnad. Ett exempel på ett praktiskt skämt skulle vara vad som ibland kallas den osynliga reptricket. I detta skämt, två personer stå mitt i ett bostadsområde gata i skymningen, och när bilen närmar sig, låtsas att tänja ett rep tvärs över gatan i vägen för bilen. På grund av dåligt ljus, kan föraren av bilen inte se att inget rep är närvarande och kommer ofta bromsa eller stoppa, ibland blir arg på de två personer, medan deras vänner titta på i skratt från ett kort avstånd.

Många komiker göra liberal användning av roliga iakttagelser om likheter och skillnader mellan människor och saker. Komikern Demitri Martin, till exempel, har skrivit en hel komedi sång i denna anda som kallas "Sames och motsatser" i vilken han konstaterar, "An ex-flickvän är samma sak som en bra film. Jag gillade det då men jag vill inte se det igen. "Dessa typer av skämt brukar vara bland de vanligaste och mest tidlösa.

Etniska skämt ofta peka och skratta åt uppfattade skillnader mellan människor med olika etniska arv. Dessa kan anses stötande, och är bäst bland nära vänner snarare än i blandade bolag. Self-avvärjande humor kan vara liknande på flera sätt till rasistiska skämt, men i detta fall humor är inriktad på sig själv, snarare än passiv, att undvika att i brott. Till exempel var miljardären investeraren Warren Buffet gång sagt till en reporter att folk i den finansiella världen såg hans varje steg. Han svarade: "Tro mig, jag har hållit ett öga på mig varje steg i år, och jag är inte så imponerad. "

Fråga /svar skämt kan tjäna flera olika humoristiska syften, och kan innehålla andra typer av skämt i dem. Till exempel skämt som börjar med en fråga som "Hur många ______ tar det att byta en glödlampa?" Kan innebära ordlekar eller tabu humor i dem, liksom kulturella iakttagelser. Denna fråga /svar-format är bland de äldsta typerna av skämt som fortfarande är i bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.