Vilka är fördelarna med att lära engelska?

Det finns många fördelar att lära sig engelska som främmande språk. Engelska är nu det språk för global affärsverksamhet, eller lingua franca . Detta innebär att i det internationella näringslivet, engelska används för kommunikation med personer som inte talar samma språk. Engelska anses allmänt vara på andra plats mandarinkinesiska i antalet personer som talar språket. Det är dock omöjligt att veta när som helst hur många engelskspråkiga det finns i världen, eller hur många människor just nu lära sig engelska. Uppskattningar är ganska hög. Det finns många klasser erbjuds att lära sig engelska som andra språk på universitet, skolor och lärande centers. Vissa är till och med gratis, så det är en bra idé att utnyttja möjligheten. Beroende på var man bor i världen, kan du vara utbildade i amerikansk engelska eller brittisk engelska. Amerikansk engelska är det språk som talas i USA, medan brittiska engelska är det språk som talas i Storbritannien. Språken är ganska lika, men det finns naturligtvis olika ord, dialekter och accenter som finns i varje.

Learning engelska kan bredda dina möjligheter till sysselsättning. Människor som talar två eller flera språk är perfekta kandidater för arbeten inom resor, internationella affärer, eller översättning. Personer som arbetar med allmänheten, till exempel de som arbetar på sjukhus eller i brottsbekämpningen, ofta uppmuntras att tala andra språk för att bättre förbättra kommunikationen när det är mest viktigt.

Learning engelska kan också hjälpa dig att träffa nya människor. Du kan träna din engelska med någon som också lärande. Ett annat alternativ är att göra en sorts "trade-off" på ditt språk öva. Till exempel, om du talar spanska och studerar engelska, kan du öva att tala med någon som talar engelska och vill lära sig spanska. Det kan vara ett roligt sätt att få öva dig att tala på ett mer naturligt sätt. Det finns också många möjligheter att undervisa i engelska som andraspråk, vilket kan vara ett bra sätt att resa och se värld. Reser till ett främmande land är ett annat bra sätt att öva dina språkkunskaper, men det gör också en mindre stressande upplevelse när du har viss kunskap om det talade språket.

eftersom engelska är modersmål för många länder, inklusive USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Irland, bland andra, många andra utlandet undervisa engelska som ett krav i skolan. Det uppskattas att över en miljard människor i världen talar engelska på åtminstone en grundläggande nivå. Lära sig engelska innebär många nya möjligheter som du kanske inte har haft tidigare, så om du har tid och motivation, kan det vara en mycket givande erfarenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.